Nu merită cumpărat, dar Huawei Mate 40 Pro este cel mai bun telefon pentru poze creat vreodată

Nu merită cumpărat, dar Huawei Mate 40 Pro este cel mai bun telefon pentru poze creat vreodată

În cazul în care îți doreai un smartphone doar pentru poze, este imposibil să găsești ceva mai bun la ora actuală decât recent anunțatul Huawei Mate 40 Pro.

În urmă cu câteva zile, Huawei a dezvăluit nu mai puțin de patru smartphone-uri noi. Seria Mate 40 include, pe lângă versiunea standard, un Huawei Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+ și un Porsche Design Mate 40 RS. Cele mai multe publicații au primit în teste versiunea Mate 40 Pro.

Dincolo de review-urile care au umplut deja internetul, Mate 40 Pro a ajuns în mâinile celor de la DxOMark, cea mai importantă publicație online când vine vorba de testarea abilităților foto video pentru telefoane și camere foto.

În urma testelor realizate de DxOMark, Huawei Mate 40 Pro este cel mai bun telefon de pe piață pentru fotografii, clipuri video și, nu în ultimul rând, selfie-uri. La ora actuală, ocupă prima poziție în clasamentul publicației atât pentru fotografii realizate cu camera principală, cât și în clasamentul dedicat selfie-urilor.

Până la această oră, cel mai bun telefon pentru fotografii era Xiaomi Mi 10 Ultra, lansat în urmă cu câteva săptămâni. În ceea ce privește selfie-urile, Mate 40 Pro a luat prima poziție de la Huawei P40 Pro, lansat în urmă cu aproximativ jumătate de an.

În practică, Huawei Mate 40 Pro a obținut un scor de 140, o premieră pentru serviciul online. Redactorii DxOMark a rămas impresionați de plaja dinamică pe care o poate imortaliza aparatul, independent de condițiile de lumină ambientală, chiar și foarte aproape de întuneric.

Huawei Mate 40 Pro a reușit și să calculeze o medie bună din ilustrarea corectă a texturilor și zgomotul de imagine, cu detalii bune în orice condiții de lumină. Autofocusul este foarte important la telefoane, iar în acest caz este cât se poate de rapid. În plus, amatorii de portrete vor fi entuziasmați de rezultatele comparabile cu cele pe care le obții dintr-un DSLR.

Citește și: