Noi detalii despre începerea școlilor în România: sute de mii de persoane, afectate

Noi detalii despre începerea școlilor în România: sute de mii de persoane, afectate

În ultimele săptămâni, s-a discutat foarte mult despre redeschiderea școlilor, fie doar și pentru copiii din clasele a XII-a și a VIII-a. Ministrul Educației a mai venit cu o completare.

În mod inevitabil, copiii din clasele terminale de gimnaziu și de liceu vor merge la școală peste doar câteva zile. Ulterior, aceștia vor participa la testarea națională și la bacalaureat. Deși copiii nu fac neapărat parte din categoria persoanelor cu risc sporit, este important de reținut că aceștia intră în contact cu părinți sau bunici peste 65 de ani, cât și profesori.

Din acest motiv, s-a vehiculat în spațiul public varianta ca adolescenții cu părinți peste 65 de ani, cât și profesorii din categoria de vârstă cu risc sporit de infectare să nu revină în activitate. Monica Anisie a confirmat ieri că respectivul scenariu este fals. A existat o propunere în acest sens, dar a fost respinsă.

​Profesorii peste 65 de ani și elevii cu părinți peste această vârstă vor reveni în școli pentru pregătirea în vederea Evaluării Naționale și a Bacalaureatului. Precizările vin chiar de la ministrul Educației, Monica Anisie, după ce Institutul Național pentru Sănătate Publică (INSP) a făcut o propunere în acest sens.

Explicația suplimentare pe această temă au fost făcute în weekend pe portalul educațieprivată.ro. Aparent, decizia finală a fost luată în urma unei discuții între Monica Anisie și Raed Arafat.

„Nu este adevărat că au interzis la școală. INSP a făcut o propunere, care poate fi îmbunătățită. Noi vom propune ca și aceștia să poată veni la școală, dacă părinții lor decid că nu prezintă un risc. Va fi decizia părinților, ei vor evalua situația de sănătate din familie. Dacă, totuși, aceștia se află într-o situație de risc, elevii vor continua învățarea, fie online, fie prin teleșcoală, fie cu ajutorul testelor de antrenament”, a declarat Anisie pentru educațieprivata.ro.

Citește și: