NASA publică cele mai impresionante imagini făcute din spațiu 

NASA publică cele mai impresionante imagini făcute din spațiu 
Sursa foto: Earth Observatory/PA | Eurpția vulcanului Raikoke de pe Insulele Kuril

Fotografiile făcute din spațiu sunt unele dintre cele mai impresionante, iar acestea publicate recent de NASA confirmă încă o dată acest lucru.

În 2020, Earth Observatory împlinește 20 de ani de activitate. Este sursa principală de imagini prin satelit și alte informații științifice referitoare la climă și mediu care sunt furnizate de NASA pentru consum de către publicul larg.

Pentru a sărbători a 20-a aniversare a Earth Observatory, dar și a 50-a aniversare a Zilei Pământului, organizația vrea ca locuitorii planetei să desemneze cea mai frumoasă fotografie surprinsă. Astfel, în fiecare săptămână, între 23 martie și 28 aprilie, poți vota pentru favorita ta: de la 32 de candidați, se va ajunge la un singur campion. Luni, 13 aprilie, este ultima zi în care poți vota. Dacă vrei, poți face asta aici.

Cele mai impresionanate fotografii ale Pământului făcute de NASA din spațiu

În continuare vei vedea câteva dintre cele mai frumoase fotografii ale planetei noastre și nu numai, surprinse tocmai din spațiu.

pamant luna

O imagine complet luminată a părții întunecate ale lunii. Aceasta a fost surprinsă la o distanță de aproximativ un milion de mile de suprafața Pământului.

pamant spatiu nasa

Emisfera nordică și emisfera sudică a Pământului. Aceste imagini au cost colectate din cadrul diferitelor misiuni și asamblate împreună de o echipă de oameni de știință și artiști grafici.

paris nasa

Luminile Parisului, surprinse în timpul nopții de astronauții NASA de la bordul Stației Spațiale Internaționale.

lumini polare

Aurora australis, capturate de pe Stația Spațială Internațională. În partea superioară a imaginii se poate observa și o parte din stația din spațiu.

Atafu Atoll

O imagine din satelit a Atollului Atafu, un teritoriu din Pacific de opt kilometri, în Noua Zeelandă, format din recifele de corali din jurul craterului unui vulcan dispărut.

saturn nasa

O fotografie compusă din 165 de imagini stratificate, capturate de navele spațiale Cassini în 2006. Această imagine arată partea îndepărtată a lui Saturn și numeroasele sale inele.

Citește și:
Sursa: rte