Francezii rezolvă problema poluării în Paris: schimbarea radicală, implementată în capitală

Francezii rezolvă problema poluării în Paris: schimbarea radicală, implementată în capitală

De curând, orașul Paris a fost clasificat ca având cel mai ridicat nivel de poluare cu particule dintre toate capitalele europene. Studiul a dus la implementarea unei schimbări radicale.

Francezii se află într-o situație foarte rușinoasă cauzată de nivelul foarte ridicat de poluare. Conform informațiilor publicate de Times of London, nivelul poluării cu particulare este cel mai ridicat în capitala Franței, comparativ cu toate celelalte capitale europene. Ca urmare, primarul a anunțat o schimbare care va supăra foarte mulți cetățeni.

Conform noii politici anunțate de primărie, aproape trei milioane de autoturisme nu vor mai avea voie să circule în capitală, în timpul săptămânii, de luni până vineri. Mișcarea reprezintă doar o etapă dintr-un program mai amplu pentru micșorarea nivelului poluării din Paris.

Anne Hidalgo, primarul capitalei franceze, a introdus noille reglementări prin care mașinile diesel și camionetele fabricate înainte de 1 ianuarie 2006 vor fi interzise în oraș între orele 8:00 și 20:00, în zilele de lucru. Motocicletele și vehiculele cu trei roți produse înainte de 30 iunie 2004 vor fi și ele interzise pe străzile din Paris, de luni până vineri.

În cazul în care simți nevoia să ignori noile reglementări, în mod previzibil, vei fi amendat. Conform noii legislații, dacă te afli la volanul unui autoturism obișnuit care încalcă limitările detaliate mai sus, vei primi o amendă de 68 de euro. În cazul celor care se află la volanul unei camionete, amenda crește exponențial, în concordanță cu nivelul crescut de poluare, până la 375 de euro.

Conform statisticilor obținute de The Times, aproximativ 2,7 milioane de vehicule înmatriculate în Paris și în suburbiile orașului vor fi afectate de noua politică. Partea bună este că vor avea libertatea să circule în continuare cu acele mașini în zonele din jurul capitalei pariziene.

Noua statistică referitoare la poluarea din capitala Franței vine la scurt timp după ce, Institutul Național Francez pentru Sănătate Publică a descoperit că poluarea cu particule duce la aproximativ 2500 de decese premature anual doar în Paris.