Cine moare din cauza virusului: 99% dintre cei morți în Italia sufereau și de alte boli

Cine moare din cauza virusului: 99% dintre cei morți în Italia sufereau și de alte boli

Noul virus a ucis deja aproape 9.000 de oameni în toată lumea și numai Italia, cea mai afectată țară din Europa, are puțin sub 3.000 de morți.

Autoritatea națională de sănătate din statul italian a realizat un studiu pentru a înțelege mai bine pe cine afectază cel mai mult noul virus. Potrivit concluziilor, 99% dintre cei care au murit după ce au fost infectați cu SARS-CoV-2 sufereau deja și de alte afecțiuni medicale.

Autoritățile au analizat datele pe care le au la dispoziție pentru a găsi moduri prin care să combată răspândirea virusului. Asta după ce numărul de morți din Italia a trecut de 2.500: o creștere de 150% față de săptămâna anterioară.

E clar că Italia este mai afectată de pandemie decât tot restul statelor europene. Acest nou studiu ar putea explica de ce rata de mortalitate din cauza virusului, de 8% dintre persoanele infectate, este mai mare decât cea din alte țări. La momentul scrierii, statul italian are peste 3.500 de cazuri confirmate de persoane infectate cu noul coronavirus.

99% dintre cei morți în Italia aveau și alte boli

Instituția medicală a analizat dosarele medicale a 18% dintre persoanele care au decedat din cauza COVID-19. Dintre toate acestea, doar trei victime, sau 0,8% din total, nu aveau boli cunoscute anterior.

Mai mult, aproape jumătate dintre cei morți în Italia sufereau de cel puțin alte trei afecțiuni medicale și o pătrime aveau deja fie una, fie două alte boli. 75% dintre victime aveau hipertensiune arterială, aproximativ 35% aveau diabet și o treime suferea de boli de inimă.

În statul italian, media de vârstă a celor care mor din cauza noului virus este 79,5 ani. Până la 17 martie, doar 17 persoane cu vârste sub 50 de ani au murit din cauza bolii cauzate de noul virus. De asemenea, toate victimele sub 40 de ani au fost de sex masculin și cu afecțiuni medicale serioase deja existente.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Bloomberg