Microsoft Bing, pretextul Google împotriva acuzațiilor de monopol: de ce nu este o scuză

Microsoft Bing, pretextul Google împotriva acuzațiilor de monopol: de ce nu este o scuză

Google se confruntă cu un proces foarte periculos în tribunalele americane. Departamentul de Justiției al SUA a acuzat gigantul din Mountain View de monopol, iar argumentele sunt multe.

Indiferent care este opinia ta despre Google, sunt șanse foarte mari să fii dependent de motorul de căutare, iar popularitatea sa nu este deloc întâmplătoare. Se fac investiții fabuloase pentru ca lucrurile să rămână neschimbate, iar dominația globală să se mențină. Cu toate acestea, autoritățile americane vor să intervină.

În urmă cu câteva săptămâni, au ajuns online detaliile procesului intentat de Departamentul de Justiție american împotriva Google pe motivul că ar face monopol când vine vorba de căutare pe mobile. Deși a durat un pic, conform New York Times, gigantul din Mountain View a răspuns în mod oficial plângerilor.

Conform Google. înțelegerile cu Apple și furnizorii de terminale cu Android cu ”legale, justificate și încurajează competiția”. Aparent, oamenii ”folosesc Google pentru că aleg să o facă, nu pentru că sunt forțați”, insistă compania americană în documentele înaintate către tribunal.

Din perspectiva Google, practicile sale sunt similare cu cele ale unui producător care cumpără spațiu în rafturile de sus ale unui supermarket, la nivelul ochilor. Utilizatorii de iPhone și Android pot cu ușurință să treacă la Bing sau DuckDuckGo, dar trebuie ”să sape un pic”. Punct cu punct, Google a atacat pretextele din spatele procesului intentat de DOJ și speră ca tribunalul să refuze cazul.

În final, este improbabil ca argumentele Google să țină apă. Procesul este unul la care Departamentul de Justiție lucrează de mult timp. În opinia oficialilor americani, înțelegerile companiei americane cu Apple sau Samsung, deși par legale la prima vedere, desființează în mod direct orice posibilitatea ca un alt jucător din piața motoarelor de căutare să facă valuri la nivel global. Pentru context, Google se confruntă cu procese similare în mai multe state americane, deci scandalul nu se va încheia curând.