21 mart. 2020 | 13:02

Mesajul Orange, Vodafone pentru toți românii e afișat direct pe telefonul tău

ACTUALITATE
Mesajul Orange, Vodafone pentru toți românii e afișat direct pe telefonul tău

Orange și Vodafone s-au mobilizat ca să le transmită un singur mesaj românilor: „Stăm acasă”. În aceste vremuri dificile, e un mesaj care poate duce la salvarea de vieți.

În seara de 20 martie, pe telefoanele cu cartele SIM Orange sau Vodafone a apăut, lângă numele rețelei, și mesajele: „#stamacasa” – din partea Orange și „#StamAcasa” – din partea Vodafone. Mesajele celor doi operatori din România fac parte  din demersul de distanțare socială pentru această situație de criză.

Distanțarea socială, carantina sau izolarea și auto-izolarea sunt demersuri prin care să fie limitată răspândirea unui virus. În cazul de față, al pandemiei, asta poate limita numărul de persoane infectate și, pe cale de consecință, poate duce la salvarea vieții celor care sunt vulnerabili și ar contracta virusul.

Este recomandată o distanță de cel puțin un metru față de alte persoane. Belgia, de exemplu, recomandă 1,5 metri și plănuiește să folosească drone ca să se asigure că oamenii respectă asta când ies în oraș.

Vodafone Orange mesaj stam acasa

Dacă nu-ți apare, bagă telefonul în modul avion și reactivează rețeaua

În cazul Orange și Vodafone, îndemnul operatorilor presupune că, dacă n-ai nimic chiar vital de făcut în oraș, nu ieși. Stai mai mult pe lângă casă sau în casă, limitează întâlnirile cu alți oameni și astfel limitezi contractarea virusului sau răspândirea lui, dacă îl ai deja.

Orange și Vodafone ne asigură că internetul ne ține, chiar și dacă stăm mulți acasă

Una dintre grijile acestei perioade a fost dacă rezistă sau nu rețeaua de internet românească și europeană. Orange și Vodafone susțin că sunt pregătite.

Orange a explicat că a înregistrat în ultima perioadă creşteri ale consumului de servicii de voce şi date. A fost creștere atât pentru servicii de voce, cât și pentru internet – pentru videoconferințe, streaming video sau rețele sociale. „Înregistrăm creşteri ale consumului de internet pe segmentul de video streaming, prin folosirea de servicii precum Orange TV GO, YouTube şi a altor platforme dedicate vizionării de filme online”, a transmis operatorul. Pe fondul creșterii, UE a cerut Netflix, YouTube și altor servicii de streaming să limiteze calitatea.

De cealaltă parte, Vodafone susține că este bine poziționată pentru a susține o creștere a traficului în rețea. Totodată, va extinde cât mai mult posibil capacitatea rețelei pentru a gestiona cererea în creștere. De asemenea, va lua toate măsurile pentru a se asigura că orice posibilă congestie din rețea nu va avea un impact negativ asupra misiunii critice și a altor comunicații esențiale în această perioadă.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele