Pentru acești oameni măștile transparente nu sunt doar o fiță

Pentru acești oameni măștile transparente nu sunt doar o fiță

După ce întregul peisaj a fost inundat cu numeroase tipuri cât mai îndrăznețe și mai bizare de măști sau viziere pentru protecție împotriva coronavirusului, ne e greu să credem că nevoia de a crea măști diferite decât cele chirurgicale tradiționale este cu adevărat reală.

Nu vorbim de măști din catifea, dantelă sau alte materiale care să îndeplinească dorința internă de a fi în pas cu moda, chiar și în această perioadă.

Însă vorbim de un tip de mască ce ar putea ajuta oamenii ale căror vieți au fost îngreunate și mai mult de această pandemie. Așa că, pentru ei, au apărut măștile transparente.

Ce faci cu o mască transparentă?

Municipalitatea Anderlecht, din Bruxelles, a realizat măști transparente pentru persoanele cu deficiențe de auz care folosesc citirea pe buze pentru a comunica, precum și pentru rudele lor.

Măștile au fost proiectate sub supravegherea tehnică a municipalității, a medicului de referință și a unui consilier surd. Au fost apoi produse în cadrul organizației non-profit paracommunale Mulieris, un atelier din Anderlecht pentru reintegrare socio-profesională.

Rezidenții Anderlecht interesați pot avea până la 4 măști de persoană. Aceștia ar trebui să-și trimită cererile prin e-mail, menționând numele de familie, prenumele, numărul de telefon și numărul de măști dorite.

Comenzile lor pot fi apoi colectate de la Centrul de Sănătate situat în rue d’Aumale în zilele de 18, 20 și 23 noiembrie, doar cu prezentarea unei cărți de identitate.

Municipalitatea Anderlecht a luat această inițiativă în scopul egalității de șanse, pentru a facilita comunicarea persoanelor cu deficiențe de auz care folosesc citirea pe buze în comunicarea lor.

O astfel de necesitate apare și din cauza prețului ridicat al vizierelor transparente existente pe piață, prin urmare, municipalitatea a decis să se ocupe de producția măștilor, pentru a se asigura că există o disponibilitate a acestora.

Cu toate acestea, nu pot să nu mă întreb, cum scapi de aburii care se formează când vorbești? Dacă pentru români ochelarii aburiți pot fi un motiv care să aducă la o decizie definitivă de a nu purta masca în mod corespunzător, ce s-ar întâmpla în cazul acestor măști?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: