Masca de protecție de care nu știai că ai nevoie: cum poate imita forma gurii atunci când vorbești

Masca de protecție de care nu știai că ai nevoie: cum poate imita forma gurii atunci când vorbești
Sursa foto: Tyler Glaiel / Twitter

Masca de protecție este încă obligatorie și în România, așa că acest model ar putea face mai ușoară pentru tine purtarea acesteia.

Programatorul și dezvoltatorul de jocuri Tyler Glaiel s-a gândit că masca pe care o folosește în încercarea limitării răspândirii virusului ar putea fi îmbunătățită. Astfel, sa gândit că ar fi utilă o mască cu lumini LED care este activată de vocea purtătorului, atunci când acesta își mișcă buzele.

Unul dintre motivele pentru care anumite persoane le invocă pentru a justifica faptul că nu poartă masca de protecție este acela că bucata de material care le acoperă gura îi împiedică pe aceștia să comunice eficient cu ceilalți, pentru că nu li se observă expresiile faciale. De exemplu, cealaltă persoană nu ar vedea că interlocutorul său zâmbește pe sub mască.

Glaiel are o soluție pentru asta, așa că a creat o mască care simulează faptul că purtătorul vorbește.

În videoclip, Glaiel poartă o mască de față din pânză neagră cu 16 lumini LED. De fiecare dată când vorbește, luminile își schimbă forma. Astfel, atunci când se pot observa două rânduri drepte de lumini, acest lucru înseamnă că gura este închisă, iar forma de cerc reprezintă o gură deschisă, adică în timp de vorbește. O altă parte bună e că luminile pot forma chiar un zâmbet atunci când sunt direcționate în acest sens.

Masca de protecție care imită vorbirea

Elementele de bază ale măștii sunt o matrice de LED-uri, un microfon și un microprocesor, iar funcționarea tuturor se bazează pe o baterie reîncărcabilă de 9V.

Glaiel nu pune masca la vânzare, însă te încurajează să-ți confecționezi una pe cont propriu, dacă te interesează așa ceva. Acesta spune că proiectul poate fi dus la bun sfârșit de persoane cu vârste peste 15 ani. Dezvoltatorul oferă și instrucțiuni pas cu pas pe care le poți urmări să-ți transformi masca de protecție într-un mod similar, dar și codul de care ai nevoie pentru a face acest lucru. Totuși, ia în considerare faptul că nu este foarte ușor de făcut, mai ales pentru că implică și abilități mai complexe, precum sudatul, de exemplu.

Citește și:
Sursa: yahoo