CES 2020: Intel lansează cel mai impresionant laptop, cu ecran pliabil

CES 2020: Intel lansează cel mai impresionant laptop, cu ecran pliabil
Sursa foto: Walden Kirsch / Intel Corporation

Evident, orice laptop este un dispozitiv pliabil, însă Horseshoe Bend de la Intel are direct un ecran pe care poți să-l pliezi.

Intel a prezentat în cadrul CES 2020 un prototip pentru un laptop neobișnuit. În esență, toată suprafața acestui laptop este formată dintr-un ecran. Acesta poate fi folosit sub forma unei tablete obișnuite sau poate fi pliat și folosit pe post de laptop. Are un display OLED, cu aspect 4:3 și o diagonală de 17,3 inch, atunci când este desfăcut complet.

Te-ai putea întreba cum anume vei putea folosi laptopul pentru acțiuni obișnuite pentru orice astfel de dispozitiv. Intel are două soluții pentru asta: poți fie să folosești tastatura virtuală a laptopului, fie poți să atașezi tastatura magnetică, care acoperă partea de jos a ecranului. Cu această tastatură atașată, laptopul se transformă într-unul original, cu un ecran de 12.5 inch.

Intel a realizat un scurt videoclip din care poți să-ți faci o idee mai clară despre cum funcționează cel mai neobișnuit laptop.

Ce specificații are noul laptop Horseshoe Bend de la Intel

Designul nu este singurul lucru impresionant la acest laptop. În primul rând, dispozitivul se bazează pe tehnologia procesorului său de 10 nm, de ultimă generație, numit Tiger Lake. Acesta urmează să ajungă pe cele mai performante laptopuri în 2020.

Prototipul prezentat la CES 2020 folosește Windows 10 ca sistem de operare, însă compania spune că se așteaptă ca Windows 10X să fie o potrivire bună per parcurs. Horseshoe Bend de la Intel este și un dispozitiv extrem de subțire: are numai 7,75 milimetri.

Totuși, trebuie să iei în considerare faptul că acesta nu este decât un prototip, ceea ce înseamnă că dispozitivul nu este încă pe piață. Compania spune că se așteaptă să colaboreze cu mai mulți producători pentru a dezvolta aceste dispozitive în viitorul nu foarte îndepărtat. Cel mai probabil, Horseshoe Bend nu va fi un laptop prea ieftin.

Sursa: cnet