Are un ecran OLED 4K: laptopul futurist care îți va schimba părerea despre Chromebook-uri

Are un ecran OLED 4K: laptopul futurist care îți va schimba părerea despre Chromebook-uri

Unul dintre cele mai impresionante laptopuri lansate în ultimii ani a fost dezvăluit la CES 2020. Din păcate pentru unii, nu rulează Windows, dar s-ar putea să te convingă să treci la Chromebook.

Popularitatea Chrome OS variază foarte mult de la un teritoriu la altul. În România, s-ar putea să nu fi văzut niciodată un asemenea sistem. Cei de la Samsung sunt însă de părere că există de mult interes pentru această categorie de sisteme încât să se justifice lansarea unui model ultraportabil de top cu un panou AMOLED și o rezoluție nativă 4K.

Intitulat Samsung Galaxy Chromebook, gadgetul din imaginile alăturate este unul dintre cele mai atrăgătoare dintre toate care au ajuns în luma reflectoarelor la CES 2020. Nu este pentru toată lume și nici nu-și propune, dar dacă nu ai o problemă cu ecosistemul de aplicații al Google, s-ar putea să fie perfect pentru tine. Samsung-Galaxy-Chromebook_12

Acest ultraportabil este construit în jurul unui panou impresionant de tip AMOLED de 13,3 inci cu o rezoluție nativă 4K. Deși s-ar putea să ți se pară superfluu, dacă petreci mult timp pe Netflix sau te uiți la clipuri pe YouTube, rezoluția generoasă îți va face sesiunile de streaming mult mai plăcute. Cei de la Samsung au promis că va exista și o versiune cu un panou certificat HDR 400, tot pentru filme.

Deși ne-am obișnuit să vedem chromebook-uri la prețuri accesibile, acest sistem nu face parte din aceeași categorie. În schimb, este alternativa mai eficientă și mai atrăgătoare la un portabil cu Windows. Are doar 9,9 milimetri în cel mai gros punct al său, iar rama ecranului se rezumă la 3,9 milimetri. În contextul în care include și un stylus, pe lângă un ecran sensibil la atingere, este evident că îl poți folosi ca pe un instrument eficient de productivitate.

La interior, micuțul integrează un Intel Core i5 de generația a zecea, 8GB RAM și un SSD de 256GB. Un cititor de carduri microSD îți oferă posibilitatea extinderii memoriei. În plus, ai două porturi USB C și o ieșire audio de 3,5mm. Dacă vrei, poți plia ecranul la 360 de grade, pentru a-l folosi ca pe o tabletă, în timp ce o cameră de 8 megapixeli te ajută la selfie-uri și în videoconferințe. Autonomia specificată este de aproximativ 10 ore.

Citește și: