Cum îți folosești iPad-ul ca ecran suplimentar la MacBook: care sunt restricțiile

Cum îți folosești iPad-ul ca ecran suplimentar la MacBook: care sunt restricțiile

Una dintre cele mai impresionante funcții introduse odată cu MacOS Catalina este intitulată Sidecar și facilitează utilizarea unei tablete pe post de ecran suplimentar.

Indiferent dacă vrei să-ți oglindești ecranul de la Mac pe iPad sau vrei să-ți folosești tableta ca suprafață adițională de lucru, este bine să ai în vedere această funcție suplimentară pusă la dispoziție de Apple, mai ales că este complet gratuită. Este vorba de Sidecar, o particularite introdusă în urmă cu puțin timp în macOS Catalina. Dacă nu rulezi ultimul sistem de operare ieșit din Cupertino, este puțin probabil să poți face ceva.

Apple sidecar

Apple Sidecar funcționează complet wireless pentru a facilita interacțiunea dintre un MacBook sau iMac și un iPad de generație recentă. Eventual, îți poți conecta tableta la Mac pentru a nu rămâne fără energie electrică.

Dacă ai tableta și Mac-ul în aceeași rețea wireless, la o distanță mai mică de zece metri, tableta ar trebui să-ți apară atunci când faci click pe butonul de AirPlay din dreapta sus, de lângă ceas. Este vorba de triunghiul orientat către un dreptunghi. Alternativa este să intri în System Preferences, la secțiunea Sidecar și să alegi în colțul din dreapta jos tableta la care vrei să te conectezi, la fel ca în captura de ecran de mai sus. Tot de acolo, poți alege să activezi sau să dezactivezi afișarea unei bare de meniu adiționale pe ecranul tabletei sau a unui Touchbar. Acesta din urmă este același pe care îl întâlnești pe Mac-urile noi.

Ca referință, după ce ți-ai împerecheat cele două echipamente, orice fereastră de pe Mac poate fi trasă pe iPad, cu mențiunea că, pe iPad, vei putea interacțiunea cu panoul sensibil al tabletei pentru a interacționa cu aplicațiile tale preferate. Dacă ai un Apple Stylus în arsenal îl poți folosi și pe acela pentru a interacționa cu Photoshop pe Mac, de exemplu. Posibilitățile sunt nelimitate.

Apple sidecar ipad pro

Ca să profiți însă de această funcționalitatea introdusă de Apple, restricțiile sunt însă destul de numeroase. Funcția este compatibilă doar cu anumite Mac-uri care rulează macOS Catalina și tablete care folosesc iPadOS 13. Lista completă o poți vedea mai jos.

Citește și: