iPhone 12 Pro versus iPhone 11 Pro: cât de slabă este performanța foto a noului gadget Apple

iPhone 12 Pro versus iPhone 11 Pro: cât de slabă este performanța foto a noului gadget Apple

Dacă aveai nevoie de un motiv în plus să eviți achiziția unui iPhone 12 Pro, este suficient să te uiți la rezultatele testelor foto realizate de DxOMark.

Cel mai reprezentativ dintre smartphone-urile noi lansate de Apple a ajuns în mâna celor de la DxOMark. Cu această ocazie, am putut vedea cum se compară performanța foto a noului terminal ieșit din Cupertino cu modelul de acum un an. În teorie, este mai bun. În practică, diferența de 4 puncte din 128 este departe de a fi un subiect de mândrie.

Toate cifrele arată că noile terminale Apple sunt o investiție proastă. Au bateria mai mică decât în urmă cu un an, autonomia la fel, iar prețul este mai mare, dacă ai în vedere faptul că trebuie să-ți cumperi un încărcător și căști după ce au fost scoase din cutie. Adaugă acum la această ”performanță” și faptul că sunt infim mai bun pe partea de captură foto video.

Concluzia testului realizat de DxOMark este că iPhone 12 Pro are un rezultat de 128 de puncte pentru foto/video, cu 135 de puncte obținute pentru foto, 112 puncte pentru video și 66 pentru zoom. Cu acest scor total, iPhone 12 Pro este al patrulea cel mai bun telefon pentru poze, cu o performanță similară cu Xiaomi Mi 10 Pro și cu un punct în spatele Huawei P40 Pro, lansat în urmă cu mai bine de șase luni.

La capitolul detalii tehnice, fiecare dintre cei trei senzor generează imagini de 12 megapixeli. Primul este echivalentul unui obiectiv de 26mm cu F/1.6 și stabilizare optică de imagine. Al doilea senzor are un sistem optic ultrawide, echivalentul 13mm cu F/2.4. Ultimul este un telefoto cu F/2.0 și OIS. Cel mai nou detaliu este prezența unui senzor Lidar, care ar trebui să facă o treabă mai bună în măsurarea adâncimii dintre elemente din cadru.

În final, noul iPhone 12 Pro s-a comportat exemplar în test, cu o performanță foarte bună pe partea focus automat atât în testul video, cât și foto. Problema este însă că nu reprezintă un upgrade major față de iPhone 11 Pro pe care îl înlocuiește.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: