Internetul din satelit al lui Elon Musk oferă viteze mari chiar și în condiții meteo extreme

Internetul din satelit al lui Elon Musk oferă viteze mari chiar și în condiții meteo extreme

Serviciul de internet prin satelit Starlink al SpaceX oferă utilizatorilor viteze rapide care ajung la 175 Mbps, chiar și în vânturi de mare viteză, zăpadă adâncă și temperaturi înghețate.

Utilizatorii testului SpaceX „Better Than Nothing Beta” au postat imagini și videoclipuri pe comunitatea Reddit Starlink, dovedind că terminalul Starlink funcționează în continuare în condiții meteorologice extreme – și, în unele cazuri, este chiar mai rapid.

Terminalul – sau „OZN pe un stick” – vine ca parte a kitului Starlink, care include și un trepied și un router WiFi care costă 499 e dolari, plus 99 de dolari pentru abonamentul lunar.

Într-un e-mail din 26 octombrie, SpaceX a declarat că utilizatorii testului beta public – o rețea de aproape 900 de sateliți care transmit serviciul de internet până la Pământ – ar trebui să se aștepte la viteze de descărcare între 50 și 150 Mbps.

Din ceea ce au raportat utilizatorii online în ultima săptămână, se pare că serviciul de internet Starlink nu este afectat în mod semnificativ de vremea umedă și vânt.

Zăpada se topește de pe terminalul Starlink la temperaturi de îngheț

Un utilizator, care locuiește în nordul SUA, a declarat pentru Business Insider că viteza lor de internet Starlink este în medie cu 20 Mbps mai rapidă în aerul mai rece la -11 grade Celsius. „Am primit aproximativ 175 Mbps în medie de descărcare în această dimineață, în timp ce a fost în jur de 150-160 înainte”, a spus.

Aproape toți utilizatorii care au raportat viteze din noiembrie pe o listă compilată de comunitatea Starlink a Reddit au declarat că au viteze de descărcare mai mari de 150 Mbps. Cea mai rapidă viteză de descărcare de până acum este de 208,63 Mbps, înregistrată în Seattle.

Utilizatorul a postat, de asemenea, șase imagini termice care arătau suprafața terminalului variind de la 32 la 40 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că terminalul topește zăpada care aterizează pe ea.

Un alt utilizator Reddit a postat un videoclip al acestora măsurând temperatura în exterior cu un terminal Starlink poziționat pe acoperiș. Termometrul citea între -4 și 3 grade Celsius în exterior, dar terminalul se încălzea. Utilizatorul a declarat că are zeci de dispozitive în rețeaua de acasă, inclusiv șase laptopuri, șase telefoane inteligente, trei Xbox-uri, două tablete și un PC.

Utilizatorii au spus că nu au observat nicio variație de viteză de când a început zăpada. Dar există rapoarte despre încetinirea serviciului de internet când începe să cadă zăpadă abundentă deasupra terminalului.

Un utilizator, aflat în nordul SUA, și-a ponderat trepiedul Starlink pe masa exterioară înainte de a porni o furtună de zăpadă de 50 mph. Zăpada a ajuns la 3 centimetri în aproximativ o oră, iar aplicația Starlink a arătat „o conexiune slabă”.

Terminalul poate rezista vânturilor de 175 mph


Utilizatorul a declarat că viteza de descărcare a scăzut inițial la aproximativ 20-30 Mbps, iar viteza de încărcare a scăzut la 3 până la 4 Mbps – „Cu siguranță a avut o latență mai mare și viteze mai mici atunci când zăpada cădea puternic, dar au revenit repede pe măsură ce a încetinit”. „Încă erau în medie aproximativ 100 Mbps de descărcare și 15 Mbps de încărcare”, a spus el.

„Va fi un vis pentru acei oameni din pustietate care nu au în prezent nicio opțiune”, au adăugat ei. Utilizatorul a postat pe Reddit că ar prefera să monteze terminalul pe acoperiș, dar a spus că nu știe dacă va avea încredere în el cu vânturile din Montana.

În ciuda îngrijorărilor cu privire la vântul puternic și terminalul Starlink, un utilizator a pus terminalul Starlink la testul final – vânt de peste 280 km/h. Vitezele de descărcare au rămas între 110 și 120 Mbps, conform testelor de viteză pe care le-a efectuat utilizatorul. Utilizatorul a descoperit că, dacă vântul suflă pe terminal, acesta se reglează automat pentru a rămâne aliniat cu satelitul.

Toate cele patru rapoarte provin din nordul SUA, unde compania Musk a început să testeze serviciul, precum și din sudul Canadei. În octombrie, SpaceX a fost de acord să furnizeze internet într-un district școlar din Texas prin rețeaua sa de sateliți Starlink – prima dată când StarX-ul SpaceX este oferit în sudul SUA.

Începând cu începutul anului 2021, compania spațială își va furniza inițial internetul prin satelit către 45 de familii care nu au acces la internet și alte 90 de familii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: