Prima locație în care Elon Musk își va testa internetul trimis din sateliții Starlink

Un trib nativ american din statul Washington tocmai a obținut un upgrade major la internet, obținând acces timpuriu la internetul prin satelit Starlink al SpaceX.

„Părea că de nicăieri, SpaceX tocmai a apărut și ne-a catapultat în secolul 21”, a declarat Melvinjohn Ashue, vicepreședinte al tribului Hoh, într-un clip publicat de Departamentul de Comerț al Statului Washington. „În ultimii opt ani, simt că am vâslit pe râu cu o lingură și aproape că nu am ajuns nicăieri cu accesarea internetului, până acum”, a adăugat Ashue.

Dar acum, când tribul a fost conectat la internetul de bandă largă, „copiii noștri pot participa la învățarea la distanță, rezidenții pot accesa asistența medicală”, se arată într-un tweet al tribului. „SpaceX Starlink a făcut ca acest lucru să se întâmple peste noapte”.

„Cu foarte mare drag!” a scris Elon Musk pe Twitter într-un răspuns pentru comunitatea din Washington


Nu este clar la ce fel de viteze are acces tribul Hoh prin rețea, dar SpaceX a spus că ar trebui să fie aproximativ la fel de rapide ca și conexiunea ta medie la internet.

Luna trecută, SpaceX a conectat serviciile de urgență ale statului Washington la internet, aducând serviciul de internet atât de necesar regiunilor afectate de incendii. „Starlink dublează cu ușurință lățimea de bandă”, în comparație cu alte conexiuni de internet prin satelit, a declarat luni pentru CNBC liderul telecomunicațiilor de urgență al diviziei IT din Departamentul Militar al Statului Washington.

Până în prezent, SpaceX a trimis peste orbită peste 700 de mici sateliți pentru a-și construi rețeaua globală de bandă largă. De asemenea, săptămâna trecută, Musk a confirmat că odată ce cel mai recent lot de 60 de sateliți „își atinge poziția țintă, vom putea lansa o versiune beta publică destul de largă în nordul SUA și, sperăm, în sudul Canadei”.

Citește și: