Începerea anului școlar, un haos total: când vor fi publicate toate detaliile, conform lui Tătaru

Începerea anului școlar, un haos total: când vor fi publicate toate detaliile, conform lui Tătaru

Într-o interviu acordat pe parcursul zilei de ieri, Nelu Tătaru a oferit mai multe detalii despre începerea anului școlar. În timp ce părinții sunt cât se poate de stresați, oficialul s-a rezumat la a oferi promisiuni.

Suntem la mijlocul vacanței de vară, dar dacă ai copii de școală în România, nu ai nicio idee legată de modul în care va începe noul an școlar. Din păcate, nu te ajută nici autoritățile de la București. Întrebat de situația dificilă în care se află elevii din țara noastră, Nelu Tătaru nu pare să fie foarte optimist.

În intervenția avută la Galați, oficialul s-a rezumat la a promite că vom afla mai multe detalii în a doua jumătate a lunii august. În același context, a promis că sunt luat în calcul mai multe variante. Decizia pe acest subiect va fi comunicată dascălilor și elevilor peste cel puțin două săptămâni.

„Sunt mai multe scenarii. A doua parte a lunii august ne va spune dacă este oportună revenirea elevilor la şcoală. Noi sperăm să fie oportună, în condiţiile în care situaţia va fi favorabilă. Dar repet, nu ţine doar de noi. Planuri sunt, avem măsuri sanitare şi pentru desfăşurarea procesului de învăţământ. În a doua jumătate a lunii august vor afla dascălii şi elevii ce decizie se va lua”, a spus Nelu Tătaru.

Ca referință, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, însoţit de liderul PNL Galaţi, George Stângă, s-a aflat luni într-o vizită în judeţul Galaţi, unde a inaugurat noul dispensar al comunei Cerţeşti şi Centrul Medical Uman de la Matca. De asemenea, a mai fost şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, unde a dorit să vadă Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, dar şi la Prefectura Galaţi.

În ceea ce privește creșterea numărului de cazuri zilnice de Covid-19 din România, Tătaru nu este deloc optimist. „Suntem pe un trend crescător, dar scăzând de la o zi la alta în ce privește intensitatea de creștere. Nu suntem în scădere!”, a spus oficialul. „Dacă respectăm în următoarea săptămână niște reguli, ar trebui să ajungem la un platou. Eu aș vrea ca acest platou să se stabilească la 1.100-1.200, dar el ar putea să se stabilească la 1.500. Dar, la 1.500, în zece zile înseamnă 300 de cazuri în plus pe terapie intensivă. Trebuie să calculăm faptul că la numărul de cazuri noi dintr-o zi 5% merg în terapie intensivă.”, a concluzionat ministrul Sănătății.

Citește și: