Huawei ia decizia care îi poate schimba decisiv viitorul în Europa

Huawei ia decizia care îi poate schimba decisiv viitorul în Europa
Sursa foto: Huawei / Facebook

Huawei vrea să fie parte din dezvoltarea rețelei 5G din Europa și, în egală măsură, să vândă telefoane pe continent. Ca să tempereze îngrijorările, a anunțat că va deschide o fabrică într-un stat membru UE.

Compania a anunțat că prima fabrică din Europa va fi deschisă în Franța. Liang Hua, preşedintele grupului, a spus că Huawei va investi 200 de milioane de euro în prima etapă de înfiinţare a unei fabrici de staţii de bază mobile. Ar crea 500 de locuri de muncă.

„Această fabrică va aproviziona întreaga piaţă europeană, nu doar pe cea franceză. Activităţile grupului nostru au loc la nivel mondial, iar pentru acest lucru avem nevoie de o bază industrială globală.”
Liang Hua

Nu este clar dacă decizia Huawei este sau va fi aprobată de preşedintele francez Emmanuel Macron. Deocamdată, Huawei a prezentat planul, iar administrația prezidențială n-a comentat. Macron vrea investitori străini, dar a şi avertizat în privinţa extinderii chineze în economia Uniunii Europene.

Ce operatori iau în calcul să renunțe la echipamente Huawei

Franţa încă nu a început construcţia reţelelor 5G. Orange a anunțat însă că va folosi echipamente Nokia și Ericsson. Operatorii Bouygues Telecom şi SFR, parte a grupului Altice Europe, ale căror reţele depind în mare măsură de Huawei, cer administrației Franței să îşi clarifice poziţia faţă de Huawei.

De cealaltă parte, Marea Britanie permite companiei să se implice în dezvoltarea rețelei. Dar are câteva reguli de urmat. Iar Vodafone a spus cât costă să migreze de la Huawei la alt furnizor: 200 milioane de euro.

La nivelul UE, Comisia Europeană a lăsat la alegerea țărilor membre UE cazul Huawei. Deutsche Telekom susține că va lucra cu Nokia. Totuși, compania are o cerință: Nokia să îmbunătățească serviciile și produsele. Operatorul consideră Nokia cel mai slab jucător din rândul furnizorilor de echipamente şi servicii 5G

Mai trebuie menționat că staţiile de bază mobile care ar fi fabricate în Franţa nu sunt considerate drept esenţiale pentru infrastructura 5G.

Sursa: News.ro
Etichete: