Grupul Telekom a decis cu ce înlocuiește echipamentele Huawei

Grupul Telekom a decis cu ce înlocuiește echipamentele Huawei

Pe fondul relațiilor tensionate dintre Statele Unite ale Americii și China, Huawei e unul dintre marii pierzători. Acum e despre rețeaua 5G din Europa. Fiecare operator își face planul în acest sens, iar Deutsche Telekom a anunțat cu ce poate înlocui echipamentele, dacă e nevoie.

Comisia Europeană a lăsat la alegerea țărilor membre UE cazul Huawei. În același timp, Vodafone a anunțat că elimină echipamentele Huawei din rețeaua sa, iar Orange va folosi echipamente Nokia și Ericsson pentru rețeaua din Franța. Deutsche Telekom, de cealaltă parte, susține că va lucra cu Nokia.

Totuși, Deutsche Telekom are o cerință: Nokia să îmbunătățească serviciile și produsele. Operatorul consideră Nokia cel mai slab jucător din rândul furnizorilor de echipamente şi servicii 5G. Însă cazul Huawei forțează compania să caute alternative.

De ce ar vrea Deutsche Telekom să facă afaceri cu Nokia, deși n-are o părere bună despre companie

Deutsche Telekom are nevoie de Nokia ca un competitor pentru Ericsson. Asta în cazul în care vor apărea probleme geopolitice. Iar acest moment scoate în evidenţă dificultăţile cu care se confruntă companiile de telefonie în cazul în care trebuie să găsească alți parteneri pentru hardware.

În cazul în care Germania şi alte state europene vor urma exemplul Marii Britanii, care recent a decis să plafoneze la 35% cota din cheltuielile pentru echipamente de reţea alocată Huawei, grupul Deutsche Telekom s-ar confrunta cu probleme serioase.

În trecut, Deutsche Telekom se baza în egală măsură pe Huawei şi Nokia pentru echipamente de reţea în Germania. Însă, în 2017, Nokia a fost scoasă complet de pe această piaţă, iar producătorul suedez Ericsson a primit o cotă de 30% din cheltuielile Deutsche Telekom pentru echipamente de reţea. Ulterior, Nokia a pierdut calitatea de furnizor de echipamente de reţea pentru majoritatea pieţelor din Europa unde Deutsche Telekom este prezent.

Şefii DT urmează să prezinte Consiliului de Administraţie o nouă strategie revizuită cu privire la achiziţionarea de echipamente de reţea de la producători imediat după MWC.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Agerpres