Google Photos schimbă regulile jocului: ce trebuie să știi dacă îl folosești pentru backup

Google Photos schimbă regulile jocului: ce trebuie să știi dacă îl folosești pentru backup

În cazul în care folosești Google Photos pentru a face o copie de siguranță tuturor fotografiilor tale, ar fi bine să ai în vedere o schimbare importantă.

La aproximativ o săptămână după ce am detaliat cea mai mare schimbare de interfață introdusă de Google Photos, gigantul din Mountain View introduce o altă schimbare în populara aplicație de mobil. Aceasta a fost confirmată de un angajat al companiei și vizează mecanismul automat de backup și sincronizare.

La fel cum a făcut Netflix în urmă cu câteva luni, la începutul pandemiei, Google încearcă să facă economie de internet, pentru a preveni congestionarea conexiunilor puse la dispoziție de furnizori. Din acest motiv, Google Photos nu-ți va mai sincroniza automat în cloud albumele de fotografii generate automat din conținutul foto/video pe care îl primești prin intermediul aplicațiilor de mesagerie.

În mare, acest anunț vizează fotografiile și clipurile pe care le primești pe WhatsApp sau Facebook Messenger și care, în funcție de preferințele pe care le ai tu pe mobil, sunt salvate automat și îți aglomerează galeria. În contextul în care volumul de conținut partajat prin intermediul acestor programe a explodat în ultimele luni, pentru că cei mai mulți s-au aflat în izolare și au partajat mai puțin, Google vrea să economisească banda de internet.

Deși schimbarea a survenit peste noapte și vizează toți utilizatorii aplicației, va exista o notificare pentru a-ți aduce la cunoștință detaliile acestei schimbări data viitoare când intri în Google Photos. În mod previzibil, deși valoarea implicită este diferită astăzi față de luna trecută, o poți schimba oricând și ai posibilitatea să faci în continuare backup automat la acele imagini și clipuri.

”Din cauza Covid-19, oamenii partajează mai multe fotografii și clipuri video. Pentru a economisi resursele internetului, funcția de backup și sincronizare a fost dezactivată pentru directoarele create aplicații de mesagerie precum WhatsApp, Messages și Kik. Începând de astăzi, vei observa un mesaj în acest sens în aplicația Photos. Poți schimba această setare în orice moment.”, se arată în comunicatul Google pe marginea schimbării.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI