Google îți schimbă fotografiile vechi din Photos: actualizarea radicală adusă aplicației

Google îți schimbă fotografiile vechi din Photos: actualizarea radicală adusă aplicației

Ca o notă de subsol în recenta conferință a celor de la Google, oficialii companiei au dezvăluit o actualizare importantă adusă Google Photos.

Google Photos este una dintre cele mai populare aplicații de Android. Cei mai mulți utilizatori o folosesc în mod exclusiv pentru backup, să-și urce pozele în cloud-ul Google, ca să nu le piardă și să le poată accesa de pe alte dispozitive sau din browser.

Printr-o actualizare care urmează să fie distribuită în următoarea perioadă, Google Photos devine un instrument puternic de editare foto. În plus, pentru că este improbabil să ai răbdare să-ți îmbunătățești fotografiile vechi, printr-un mecanism avansat de inteligență artificială și rețele neurale, acestea pot fi editare automat.

Pornind de la conținutul imaginii pe care o ai afișată pe ecran, până și banalul buton de auto-îmbunătățire va fi semnificativ mai util decât în trecut, datorită rețelelor neurale. Printr-o simplă atingere, nivelul potrivit de luminozitate și contrast, împreună cu efectul potrivit pentru portrete, toate vor fi aplicate automat. În plus, în câteva lunii vor fi introduse două filtre noi cu nume sugestive, Enhance (Îmbunătățește) și Color Pop.

Pentru fotografii profesioniști sau utilizatorii cu mai multă răbdare, Google a modificat interfața programului ca să-ți fie mai ușor să interacționezi cu ea folosind o singură mână. Toate butoanele de editare sunt acum integrate la baza ecranului, pe o bară pe care poți naviga ușor.

Dacă vrei să luminezi o scenă dintr-o fotografie, după ce ai imortalizat-o, tot prin intermediul inteligenței artificiale vei avea foarte multă flexibilitate. Opțiunea intitulată Portrait Light include definirea nivelului de luminozitate, dar și schimbarea poziției pentru sursa virtuală de lumină. Este important de reținut că funcționează pe orice fotografie, chiar și dacă este de acum 5 ani și a fost imortalizată fără modul Portret. Din păcate, cel puțin în prima fază, această opțiune va fi disponibilă în Google Photos doar pe Pixel 4a 5G și Pixel 5.

Citește și: