Nou scandal Google: compania, dată în judecată pentru furt de tehnologie

Nou scandal Google: compania, dată în judecată pentru furt de tehnologie

Nu este nici pe departe prima dată când Google este dată în judecată, însă de data aceasta are legătură cu un furt de tehnologie.

Acuzația este una destul de neașteptată pentru o companie de calibrul său. Totuși, gigantul tech este acuzat că ar fi furat tehnologie de la compania audio Sonos. Este vorba, de fapt, despre două procese, în care Sonos suține că Google ar fi folosit cinci dintre brevetele companiei audio pentru propriile boxe inteligente. Acum, Sonos cere interzicerea tuturor dispozitivelor care folosesc această presupusă tehnologie furată. Printre acestea se numără nu numai boxe inteligente, ci și telefoane și laptopuri.

Ca să înțelegi mai bine situația, e nevoie de puțin context. În 2013, cele două companii au încheiat un parteneriat. Pe atunci, gigantul tech voia ca serviciul său de muzică, Play Music, să poată fi folosit pe boxele Sonos. Pentru a putea face asta, Sonos i-a oferit planurile pentru tehnlogiile sale. Apoi, ar fi folosit brevetele pentru a dezvolta propriile dispozitive. Este vorba despre Chromecast Audio (pe care compania nu-l mai oferă), dar și pentru seria sa Google Home și Pixel.

Procesul citează numeroase rapoarte de știri care evidențiază similitudini între noile caracteristici ale produselor gigantului din Silicon Valley și sistemele Sonos. Printre acestea se numără sincronizarea audio între grupuri de boxe, reglarea volumului la nivel de grup și configurarea dispozitivelor pe o rețea wireless locală.

Ce susțin Google și Sonos despre presupusul furt

De asemenea, Sonos susține că gigantul tech a venit cu alternative mai ieftine la produsele pe care aceasta deja le oferea. Compania audio menționează că a încercat să ajungă la o înțelgere, încă din 2016, la câteva luni după ce a lansat boxa sa inteligentă, Google Home.

„Google a copiat în mod ostentativ și în cunoștință de cauză tehnologia noastră brevetată în crearea produselor sale audio”,  menționează, Patrick Spence, CEO-ul Sonos.

Evident, Google neagă acuzațiile de furt de tehnologie.

„De-a lungul anilor, am avut numeroase conversații cu Sonos despre drepturile de proprietate intelectuală ale ambelor companii și suntem dezamăgiți de faptul că Sonos a lansat aceste procese în loc să continue negocierile de bună credință. Contestăm aceste afirmații și le vom apăra puternic”, menționează purtătorul de cuvânt Google.

Citește și:
Sursa: thenextweb