Google Home este asistentul de care nu știai că ai nevoie în casa ta

Google Home este asistentul de care nu știai că ai nevoie în casa ta

În cadrul evenimentului în care a anunțat Google Pixel, compania americană a prezentat și Google Home, un asistent personal de dimensiunea unei boxe.

Amazon se bucură de succes cu gadgetul său Echo, iar Google Home face exact aceleași lucruri pe care le face și respectivul dispozitiv. Dacă Amazon Echo o are pe Alexa, Google Home vine cu Google Assistant, inteligența artificială integrată și pe telefoanele Pixel.

Acesta este controlat vocal și poate fi ”rugat” să dea drumul la muzică, să realizeze căutări pe Google și să controleze alte dispozitive inteligente din casă. Are un design cilindric, iar partea de jos poate fi schimbată, fiind disponibilă în mai multe culori (”mango”, ”marine”, violet, ”carbon”, ”zăpadă” și ”cupru”).

Google Home are mai multe microfoane încorporate, pentru ca auzirea comenzilor vocale să se facă ușor, dar și un difuzor. Partea superioară se aprinde în momentul în care tu spui ”Ok, Google”, iar Google Home mai este dotat și cu un panou capacitiv, prin care poți face diverse setări, potrivit Yahoo News.

Pentru cei îngrijorați de intimitatea lor, Google a încorporat și un buton care permite utilizatorilor să închidă microfoanele.

O funcție numită ”My Day” va face un sumar al activităților zilnice și le va spune utilizatorilor cum este vremea, cât durează să ajungă la serviciu, precum și ce întâlniri importante are în acea zi. Utilizatorii vor putea rosti și liste de cumpărături, care apoi vor fi sincronizate cu serviciul Google Shopping și vor ajunge pe telefoane.

Cei care vor să cumpere mai multe gadgeturi Google Home, le vor putea sincroniza între ele, pentru a reda muzica preferată de pe ambele simultan.

Prețul Google Home este de 129 de dolari și va putea fi cumpărat începând cu 4 noiembrie.

Citește și: