Cea mai utilă opțiune prin care să-ți protejezi datele pe Google

Cea mai utilă opțiune prin care să-ți protejezi datele pe Google
Teodora Tudosie
Teodora Tudosie
12:58 26.06.2020

Atât Google, cât și restul giganților tech colectează în permanență date despre activitatea ta. Totuși, există câteva modalități prin care poți să fii ceva mai protejat în această privință.

Una dintre cele mai utile opțiuni în acest sens este una pe care Google o pune la dispoziție, cea prin care poți seta ca istoricul tău să se șteargă în mod automat. Este vorba atât despre istoricul căutărilor tale, rezultatele pe care dai click, site-urile pe care le-ai vizitat, cât și despre istoricul locației tale, deci locurile în care ai fost.

Pentru a-ți șterge datele în mod automat este nevoie să modifici setările implicite ale contului tău. Ai mai multe opțiuni în acest sens: poți seta ca datele tale să fie șterse la fiecare trei luni, la fiecare 18 luni sau să nu se șteargă deloc. De asemenea, este important de știut că poți seta opțiunea ca Google să nu-ți poată stoca deloc istoricul.

Cum să-ți ștergi automat istoricul de pe Google

Pentru a face acest lucru, e nevoie să urmezi câțiva pași simpli. Pentru început, mergi la contul tău de Google și intră în meniul Activitatea de căutare. În continuare, ți se vor afișa două opțiuni legate de colectarea de date.

În primul rând, sub obțiunea Ștergere automată poți seta cum vrei să-ți gestionezi datele. Poți seta aici opțiunea prin care informațiile legate de activitatea ta să se șteargă automat după 3 luni sau după 18 luni, dar poți seta și ca acestea să nu se șteargă automat.

De semenea, sub opțiunea Se salvează activitatea poți selecta dacă Google să-ți salveze sau nu istoricul, inclusiv informații asociate, precum locația. Poți bifa atât ca informațiile legate de istoricul Chrome, activitatea din site-uri, aplicații și dispozitive care folosesc serviciile Gogole să nu mai fie colectate, cât și înregistrările vocale și audio.

De cealaltă parte, Google ține să menționeze că activitatea pe care o păstrezi se folosește pentru a-ți îmbunătăți experiența de utilizare. Astfel, îți oferă căutărimai rapide și rezultate mai relevante.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI