Cum funcționează și cât de utilă e versiunea Google de AirDrop pentru Android

Cum funcționează și cât de utilă e versiunea Google de AirDrop pentru Android

Dispozitivele Apple beneficiază de o funcționaliatate extrem de utilă, AirDrop, iar Google lucrează s-o aducă pe aceasta și pe telefoanele cu Android.

Telefoanele cu Android ar putea primi ceva ce iPhone-urile au de mult. Este vorba despre funcția AirDrop. În esență, aceasta este cea mai utilă funcție prin care poți transfera fișiere între dispozitive. Acum, Google lucrează la ceva similar și pentru Android. Este vorba despre Nearby Sharing, o funcționalitate nelansată încă, dar care pare să facă același lucru cu funcția AirDrop de la Apple.

Cei de la XDA Developers ne-au arătat cum funcționează tehnologia de tip AirDrop la care lucrează Google pentru telefoanele cu Android. Aceștia au reușit să transfere fișiere cu ajutorul tehnologiei Nearby Sharing între două telefoane Google: un Pixel 2 XL și un Pixel 4.

Aceasta este, de fapt, succesorul Android Beam, un serviciu gândit de Google care folosea NFC, Bluetooth și Wi-Fi pnetru a transfera fișiere. Totuși, compania a renunțat la aceasta în 2o19. Acum, Nearby Sharing ar putea fi ceea ce așteaptă de mult toți utilizatorii de Android.

AirDrop pentru Android ar putea ajunge curând pe telefoane

În testul postat pe canalul de YouTube al celor de la XDA, poți vedea cum funcționează tehnologia. Opțiunea te lasă să alegi ce cont vrei să folosești sau poți schimba numele pe care să ți-l afișeze atunci când transferi fișiere. De asemenea, mai are o funcție interesantă: te lasă să schimbi setările de vizibilitate. Astfel, poți permite (sau nu) dispozitivului să fie vizibil pentru toate contactele Google din jurul tău, fie poți permite doar anumitor contacte să-ți poată descoperi dispozitivul pentru a putea trimite fișiere.

XDA Developers menționează că alternativa AirDrop ar veni curând pe Android, ceea ce înseamnă că e posibl să nu mai fie atât de mult de așteptat până o vei putea folosi.

Până atunci, poți vedea videoclipul lor aici:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: the verge