Google Pixel 4 pierde cel mai mare avantaj în fața telefoanelor Samsung

Google Pixel 4 pierde cel mai mare avantaj în fața telefoanelor Samsung

În ultimul an, Pixel 3 a fost un fel de etalon pentru cât de bun poate fi un telefon ca alternativă la camera foto. Doar că Google Pixel 4 nu mai e atât de departe de concurență. Ba mai mult, e sub aceasta la câteva capitole importante.

Pixel 3 a fost telefonul care a impresionat cel mai mult la două capitole: modul pentru fotografie nocturnă și portretele realizate cu o singură cameră. Google Pixel 4 a primit o cameră în plus, zoom, și la nivel software e mai avansat decât generația precedentă. Dar conform testelor de performanță a camerei foto pe poze și video nu se mai descurcă la fel de bine.

Google Pixel 4 folosește un senzor de 12 megapixeli f/1.7 și unul de 16 megapixeli f/2.4 pentru zoom. Google se bazează cel mai mult pe inteligența artificială ca să livreze poze bune. Dar și aceasta are o limită. Deocamdată, Pixel 4 e sub Galaxy Note 10, iar testul pentru iPhone 11 Pro încă nu a fost publicat.

La ce se descurcă bine și prost Google Pixel 4

Conform DxOMark, pe fotografie Google Pixel 4 excelează la reproducerea culorilor, la latitudinea de expunere, autofocus și chiar zoom. Dar are probleme cu detaliile și efectul de defocalizare pe portrete nu-i deloc cel mai reușit.

Pe video, telefonul reproduce bine detaliile din interior și exterior, autofocalizarea e bună, stabilizarea își face treaba, dar nu-i cea mai bună stabilizare (raportat la concurență) și în low light nu se descurcă cu detaliile.

Deocamdată, Google Pixel 4 e depășit de Galaxy S10, OnePlus 7 Pro, Huawei P30 Pro și în vârful clasamentului sunt Samsung Galaxy Note 10 și Note 10 5G. Pe primul loc este Mate 30 Pro, dar acel telefon nu beneficiază de aplicațiile Google și, deocamdată, nu e disponibil în magazine. Astfel, surpriza poate fi iPhone 11 Pro. Are toate șansele să bată Pixel 4, dar și să treacă peste modelele Samsung.

Sursa: DxOMark