Gigi Becali, în prima linie, în noaptea de Înviere: ”Voluntariat pe banii mei, da?”

Gigi Becali, în prima linie, în noaptea de Înviere: ”Voluntariat pe banii mei, da?”

Gigi Becali este un susținător entuziast la Bisericii Ortodoxe Române și abia așteaptă să facă voluntariat în noaptea de Înviere. ”Merg eu cu un preot, cu mașina!”, a explicat latifundiarul.

La fel ca mulți alți creștini din România, Gigi Becali refuză să conceapă noaptea de Paști fără lumină sfântă. Starea de urgență și recomandările experților sunt pentru păgâni, dacă ai în vedere comportamentul său din această perioadă. Din acest motiv, el va acționa ca voluntar în noaptea Paște. Nu de alta, dar autoritățile române au stabilit că, din poziția de voluntar, poți ignora complet interdicțiile de a ieși din casă sau de a te deplasa fără o destinație precisă.

”Eu sunt voluntar, eu dau lumină, eu iau lumina de la aeroport și mă duc la biserici și duc lumina. Merg eu cu un preot, cu mașina”, a declarat Becali, la România TV.

Este important de reținut că Gigi Becali a făcut o serie de donații importante de dotări și echipamente către spitalele greu încercat de pandemie. În același timp, a ignorat în numeroase rânduri măsurile de distanțare socială impuse pe perioada stării de urgență. Finanțatorul FCSB nu s-a ferit să afirme și că a avut probleme cu poliția.

”Da, m-au oprit şi pe mine să mă verifice. Mi-au cerut declaraţia. Nu aveam nici o declaraţie. Păi ce-i aia? Ce să fac? Eu fac declaraţie pentru mine? Să-mi semnez singur? Eu sunt patron, angajator, eu nu mă duc la muncă”, spunea omul de afaceri, în urmă cu câteva zile, fără să menționeze dacă a fost sau nu amendat de polițiști.

”Eu ies să fac doar binefaceri: dau bani pentru combinezoane, pentru echipamente, pentru măşti, ajut spitale, ajut biserici. Eu mă duc să fac voluntariat pe vreme de criză. Voluntariat pe banii mei, da?”, a adăugat Becali. Nu au lipsit nici referințele la adresa sa la persoana a treia. Cum să îi spui lui Gigi Becali: ‘Unde te duci?’. Oamenii mă cunosc, mă salută, mă respectă, mă felicită pentru ceea ce fac şi gata”, a concluzionat latifundiarul din Pipera