Ca la Steaua: spargi un iPhone X, îți trebuie bani cât Gigi Becali să-l repari

Ca la Steaua: spargi un iPhone X, îți trebuie bani cât Gigi Becali să-l repari

iPhone X este un telefon foarte scump și dificil de fabricat. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză că ar trebui să ai grijă de el. 

Cel mai scump smartphone produs vreodată de Apple este intitulat iPhone X. Telefonul momentului este cât se poate de futurist, performant și prețios. Cu un preț de pornire în Statele Unite ale Americii de 1.000 de dolari, în România este imposibil să-l cumperi cu mai puțin de 5.300 lei (dacă îl prinzi în stoc). Varianta cu 256GB de spațiu costă aproximativ 6.200 lei. La banii ăștia, îți cumperi o mașină second hand și ai mari șanse să o folosești 10 ani. Dacă ai noroc, s-ar putea să folosești un iPhone trei sau patru ani, după care, experiența utilizării va deveni una foarte neplăcută din cauza handicapurilor de performanță ce vor deveni evidente.

Dacă nu era evident în momentul în care îl iei în mână, cea mai scumpă componentă de la iPhone X este ecranul. Panoul care acoperă aproape întreaga suprafață frontală a dispozitivului arată foarte bine, iar unele publicații s-au grăbit să-l clasifice ca fiind cel mai bun ecran folosit vreodată într-un smartphone.

Prețul oficial practicat de Apple în SUA și publicat pe pagina oficială de suport a companiei este de 279 de dolari în cazul în care trebuie să-ți înlocuiești ecranul. În România, respectiva valoare va ajunge probabil la 300 de euro, dacă avem noroc. Este important de reținut că această cifră este cea mai mare practicată vreodată de Apple pentru respectiva operațiune. În plus, la aceiași bani, poți pune mâna pe un super telefon cu Android.

Dacă telefonul tău iPhone X a mai suferit și alte câteva probleme în urma unui contact cu podeaua, costul total al reparațiilor la care ai putea ajunge într-o reprezentanță Apple este de 549 de dolari. Ca referință, înlocuirea ecranului la iPhone 8 costă în mod oficial 169 de dolari, iar prețul maxim al unei reparații atinge valoare de 349 de dolari. În definitiv, dacă ai vreo șansă să-ți cumperi un iPhone X cu asigurare, fă acest efort financiar suplimentar.

Citește și: