Galaxy Note 20, la coada clasamentului: face poze mai prost decât Galaxy S20

Galaxy Note 20, la coada clasamentului: face poze mai prost decât Galaxy S20

Pe hârtie, Galaxy Note 20 Ultra 5G ar trebui să fie cel mai bun telefon Samsung când vine vorba de abilități de captură. În practică, este un pic mai prost chiar și decât Galaxy S20, lansat în urmă cu șase luni.

Soarta telefoanelor Samsung în materie de captură foto/video a fost pecetluită în această săptămână prin intermediul rezultatelor obținute în clasamentul DxOMark de către Galaxy Note 20 Ultra 5G. Telefonul ar fi trebuit să fie vârful de lance al coreenilor în materie de imagistică. Din păcate, reprezintă cea mai recentă confirmare a faptului că, dacă îți dorești un telefon bun pentru poze, mai bine te orientezi către chinezării.

Ca referință, la momentul de față, telefoanele care pot face cele mai bune fotografii de pe piață sunt Xiaomi Mi 10 Ultra, Huawei P40 Pro și Vivo X50 Pro+. Acestea au obținut 130, 128 și 127 de puncte în clasamentul DxOMark. În același top, noul Note 20 Ultra 5G ocupă poziția a zecea. Cu alte cuvinte, este cel mai prost la poze dintre cele mai bune smartphone-uri de pe piață.

După cum se poate vedea în captura de ecran de mai jos, Galaxy Note 20 s-a rezumat la o medie 121 de puncte în testele DxOMark, cu un punct mai puțin decât Galaxy S20 Ultra. Asta înseamnă că este cât se poate de versatil în materie de captură foto, dar comparativ cu terminalele din fruntea clasamentului are niște minusuri semnificative.

Nu te poți baza pe abilitatea sa de zoom, este inconsistentă. Generează o cantitate semnificativă de zgomot de imagine în condiții de iluminare scăzută și chiar și la capitolul autofocus întâmpină mici probleme. Partea un pic șocantă este că particularitățile tehnice între Note 20 Ultra și S20 Ultra sunt aproape identice. Nu este foarte clar unde au putut să o dea de gard inginerii coreeni pentru ca noul Note să fie mai slab decât S20. Întregul review îl găsești pe site-ul DxOMark.

galaxy note dxomark

Citește și: