Gadgetul la care Apple doar visează, creat de altcineva: de ce merită toți banii

Gadgetul la care Apple doar visează, creat de altcineva: de ce merită toți banii

AirPower va intra în istorie ca unul dintre cele mai mari eșecuri ale Apple. Gadgetul de încărcare wireless a fost prezentat într-o conferință a gigantului, doar pentru ca ulterior să fie anulat și descris ca ”imposibil de realizat în conformitate cu standardele Apple”. Cei de la Apple au dat-o de gard.

AirPower ar fi trebuit să fie un gadget futurist de încărcare wireless în care îți pui seara telefonul, căștile și ceasul inteligent pentru a le alimenta cu energie electrică fără niciun fir. Spre deosebire de alte încărcătoare wireless de pe piață, avantajul promis de Apple ținea de lipsa obligației de a pune telefonul sau căștile într-o anumită poziție.

Practic, îți puneai telefonul liniștit seara, cu ochii închiși, pe o placă de dimensiunea unei tablete mai mici și începea să se încarce. Din multe puncte de vedere, ce a promis gigantul din Cupertino poți vedea în imaginea de mai jos. Diferența majoră este că aparatul de mai jos există și îl poți cumpăra, dar a fost creat de Belkin, nu de către Apple.

La 130 de dolari, este departe de a fi ieftin, dar având în vedere că vorbim de un moft care ține de un grad sporit de confort, s-ar putea să se justifice suma. În plus, tehnologia integrată și faptul că acest gadget este cât se poate de original trebuiau să se reflecte în preț.

Belkin TrueFreedom Pro Wireless Charger îți încarcă telefonul, căștile, ceasul inteligent sau orice alt gadget compatibil cu standardul Qi, indiferent de poziția în care le plasezi pe această placă. Pentru ca alinierea exactă să nu mai fie necesară, sunt integrate una lângă alta și una peste alta, nu mai puțin de 16 bobine. Cu alte cuvinte, în continuare telefonul tău se va alinia cu o bobină, doar că posibilitățile sunt foarte multe. Ca un detaliu, ar fi fost drăguț și un port USB C pentru încărcarea altor aparate care nu sunt compatibile cu încărcarea wireless. Din păcate, o astfel de particularitate lipsește.

Belkin TrueFreedom Pro Wireless

Citește și: