Firefox devine o alternativă mai bună la Chrome pe Android: de ce să ți-l instalezi

Firefox devine o alternativă mai bună la Chrome pe Android:  de ce să ți-l instalezi

Dacă ești utilizator de Android, dar folosești Google Chrome în mod exclusiv, ar fi bine să le dai din nou o șansă celor de la Mozilla cu al lor Firefox.

Mozilla Firefox nu a fost niciodată cel mai popular browser, pe mobile sau desktopuri. Cu toate acestea, are deseori parte de actualizări, unele mai relevante decât altele. Cea mai recentă versiune include niște schimbări importante care să-i aducă câțiva utilizatori în plus pe Android.

În cazul în care nu ți-ai instalat încă Firefox pe telefon, s-ar putea să merit să o faci. Cea mai recentă iterație a browserului include o serie stufoasă de îmbunătățiri și funcții noi. Multe dintre ele s-ar putea să le știi deja din versiunea pentru desktopuri, dar tranziția lor pe mobile este binevenită.

De exemplu, bara de adresă a fost mutată acum în partea de jos a ecranului, pentru a ajunge mai ușor la ea. Dacă nu te încântă, o poți muta înapoi, dar îți face viața ușoară în cazul telefoanelor cu diagonală mare.

Firefox a pus întotdeauna accent pe partea de securitate, iar prin tehnologia Enhanced Tracking Protection te va ajuta să eviți urmărirea activității tale online de către entități care nu te încântă. O funcție utilă migrată din Firefox Focus este posibilitatea de a deschide linkuri într-un tab privat.

În cazul în care bookmark-urile tradiționale nu te avantajează teribil, noul Firefox include Collections, o listă de articole salvate de tine pe care le poți accesa mai ușor, fără să-ți aglomerezi fereastra de navigare. Acest concept este împrumutat din Safari și al său Reading List sau Listă de Lectură.

Dacă te încântă ideea de a avea extensii sau add-on-uri în Firefox pentru mobil, cei de la Mozilla au creat acum o colecție de extensii care au fost optimizate pentru mobil, ca să nu mai faci experimente nereușite cu add-on-uri de desktop. Nu în ultimul rând, paginile web ar trebui să se încarce cu aproximativ 10% mai repede, iar dacă te uiți deseori la clipuri în browser, de acum înainte le vei putea vedea în fereastră.