Mozilla Firefox, cea mai nouă victimă a pandemiei: ce se întâmplă cu îndrăgitul browser

Mozilla Firefox, cea mai nouă victimă a pandemiei: ce se întâmplă cu îndrăgitul browser

Pe lângă victimele evidente ale pandemiei, din rândul oamenilor pe care îi cunoști sau nu, pe partea economică, apar zilnic noi consecințe.

Când te gândești la consecințele economice ale pandemiei de coronavirus, s-ar putea să-ți vină în minte restaurante dragi, hoteluri, baruri sau cafenele. Dacă ai pe cineva care activează în industria auto, s-ar putea să empatizezi cu lipsa lor semnificativă de comenzi.

În mod surprinzător însă, până și companii foarte puternice din tech sunt afectate de pandemie, chiar și unele care nu au vreo legătură cu HoReCa, precum AirBnb sau Booking.com. Cea mai recentă victimă a vremurilor în care trăim este Mozilla Firefox. 

Compania din spatele celui de-al doilea cel mai popular browser de internet este cea mai recentă care a anunțat concedieri masive pe fondul crizei de coronavirus. Nu mai puțin de 250 de angajați vor fi nevoiți să-și caute de lucru în următoarea perioadă.

Din câte se pare, oamenii de la Mozilla care vor rămâne fără un salariu sunt excepționali, dar în timpurile în care trăim, nimeni nu este în siguranță. „Aceștia sunt oameni de un calibru profesional și personal excepțional, care au adus contribuții deosebite la ceea ce noi suntem astăzi”, a spus Mitchell Baker, șefa companiei, pe blogul oficial.

Partea bună este că cei care vor fi nevoiți să-și caute de lucru vor avea totuși o perioadă tampon, ca să nu se panicheze. Până la finele anului 2020, cei disponibilizați vor primi totuși salariul de bază, dar și alte câteva beneficii, în funcție de unde lucrează.

Această veste este foarte tristă pentru biroul Mozilla din Taipei (Taiwan). Întregul birou de acolo se va închide complet. În rest, vor mai rămâne pe drumuri angajați din SUA, Canada, Franța și nu numai. Deși la prima vedere numărul de 250 nu ți se pare fabulos, din păcate, reprezintă cam un sfert din angajații Mozilla.

Deși browserul de internet Firefox este oferit gratuit, compania dezvoltă diverse produse monetizabile, cele mai multe dintre el, în jurul browserului. Acestea sunt produse de securitate, VPN, comunicare, productivitate etc. Mozilla este unul dintre cei mai importanți jucători la nivel global din mișcarea open source.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: