„Este ca un război mondial!” Bill Gates, profeție sumbră despre viitorul omenirii după pandemie

Este ca un război mondial! Bill Gates, profeție sumbră despre viitorul omenirii după pandemie
Sursa foto: TED

Bill Gates e unul dintre oamenii care au avertizat în ultimul deceniu că nu suntem pregătiți pentru o pandemie. Acum vine cu o analiză dură a perioadei de după criza medicală.

„Este ca un război mondial, numai că, în cazul acesta, noi suntem toți în aceeași tabără. Este imposibil să exagerezi durerea pe care oamenii o vor simți acum și care va continua în anii care vin. Melinda (soția lui – n.r.) și cu mine am crescut învățând că Al Doilea Război Mondial a fost un moment definitoriu pentru generația părinților noștri. Într-un mod similar, pandemia de COVID-19, prima pandemie modernă, va defini această eră. Niciunul dintre cei care vor supraviețui Pandemiei 1 nu o va uita vreodată”, a rezumat Bill Gates situația.

Bill Gates s-a referit și la momentul în care omenirea va ieși din izolare. El consideră că tabloul va fi compus din restaurante care așează clienții doar la anumite mese și avioane cu locurile din mijloc libere, conform Impact.ro. El estimează însă că în 2021 va fi un tratament contra acestui virus.

„Dacă în primăvara lui 2021 oamenii vor merge la evenimente publice mari, precum meciuri sau concerte pe stadion, acest lucru se va întâmpla pentru că, în mod miraculos, vom avea un tratament care le va da încredere oamenilor să iasă din nou.”
Bill Gates

Bill Gates și avertismentele lansate în ultimii ani

În 2015, Bill Gates a susținut o prezentare TED despre cum nu suntem pregătiți pentru o pandemie. Încă de atunci el avertiza că, post-Ebola (epidemie din 2014), nu suntem pregătiți la nivel de state. Și prin „nu suntem” se referea că nicio țară nu se pregătește cu adevărat, deși ar trebui.

Episodul SARS din 2003 și gripa porcină H1N1 din 2009 trebuiau să forțeze statele să ia măsuri. Într-un articol din urmă cu fix cinci ani, Gates a explicat de ce nu suntem pregătiți pentru pandemie.

„Cred că putem preveni o așa catastrofă (moartea a mai mult de 10 milioane de oameni – n.r.) prin construirea unui sistem global de avertizare și de răspuns la o epidemie”, a subliniat Gates atunci. Între timp, a răspuns și unor întrebări pe Reddit.

Între timp, îi poți cerceta abordarea și într-un nou documentar Netflix.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: