Cel mai nou documentar Netflix îți clarifică toate nelămuririle pe care le ai despre noul virus

Cel mai nou documentar Netflix îți clarifică toate nelămuririle pe care le ai despre noul virus

Seria Explained vine cu un nou documentar pe Netflix, iar de această dată atenția este concentrată pe noul virus cu care se confruntă planeta.

Proiectul Explained  de pe Netflix a început în 2018 și cuprinde o serie de documentare realizate de Vox Media care te ajută să înțelegi ceva mai bine lumea în care trăiești.

Produs de Vox Entertainment, acest serial cu episoade de scurtă durată difuzate săptămânal explorează o largă paletă de subiecte de interes global și încearcă să dea răspuns la o serie de întrebări de actualitate care ne frământă. Fiecare episod oferă o privire de ansamblu asupra câte unui subiect de pe lista celor de maxim interes, de la politică la știință sau cultura pop, prezentând interviuri cu cei mai relevanți experți în domeniile respective.

Până acum, pe Netflix există deja trei serii create de Vox. Subiectele abordate variază de la viața extraterestră, la bursă și până la explicații care te lămuresc de ce nu poți să te ții de o dietă, de exemplu. Două dintre ele au subiecte specifice: unul se referă la mintea umană, iar celălalt este despre sex.

Acum, Vox vine pe Netflix cu un documentar separat despre pandemia care a paralizat întreaga planetă în 2020. Documentarul va fi disponibil pe platformă din 26 aprilie.

„În 2020, lumea s-a schimbat. Această serie de actualitate examinează pandemia de coronavirus, eforturile combaterii acesteia și modalitățile prin care poți administra felul în care afectază sănătatea mentală”, arată descrierea documentarului.

Explained mai are un documentar despre subiect pe Netflix

În cazul în care ești curios ce spuneau experții despre o posibilă viitoare pandemie înainte ca aceasta să izbucnească, mai ai cel puțin două opțiuni interesante pe Netflix. Pe de-o parte este vorba despre documentarul Pandemic. Acest serial documentar ne face cunoștință cu eroii aflați în prima linie a luptei cu gripa și ne oferă detalii despre eforturile lor de a împiedica o viitoare epidemie mondială.

Creatorii noului documentar mai au ceva similar pe platformă. În The Next Pandemic (Următoarea pandemie), primul episod din sezonul doi al seriei Explained, documentarul caută să arate cum ar fi arătat situația în cazul unei viitoare pandemii. Episodul  din documentar a apărut pe Netflix în noiembrie 2019, cu puțin timp înainte ca pandemia de coronavirus să ajungă să afecteze toată planeta.

În episodul din documentar poți vedea, la nivel teoretic, cum preziceau experții căar fi urmat să se desfășoare următoarea pandemiei. E interesant de văzut cât de multe lucruri s-au adeverit în contextul actual.

Citește și: