Bill Gates îți explică de ce pandemia n-ar trebui să fie motiv de panică

Bill Gates îți explică de ce pandemia n-ar trebui să fie motiv de panică

Bill Gates are un scenariu optimist în ceea ce privește recuperarea țărilor afectate de pandemie și-ți arată că lucrurile nu-s chiar atât de negre.

Într-o sesiune de Q&A organizată pe Reddit, co-fondatorul Microsoft a oferit răspunsuri, din experiența sa, oricărui utilizator cu întrebări legate de COVID-19. Printre acestea s-a numărat și una legată de durata situației cu care planeta se confruntă în prezent și cât de repede ne-am putea reveni, ca societate. Pentru asta, Bill Gates are un scenariu optimist, însă totul depinde, în ultimă instanță, de adoptarea și respectarea măsurilor corespunzătoare.

Potrivit acestuia, în esență, fiecare stat trebuie să facă treabă bună pe două planuri. Pe de-o parte, țările ar trebui să se concentreze pe testarea oamenilor. În același timp, importantă este și implementarea unor reguli eficiente care să țină oamenii la distanță unii de alții și care să oprească răspândirea regulilor, potrivit lui Bill Gates. „Apoi, în 6 – 10 săptămâni (țara respectivă) ar trebui să vadă foarte puține cazuri și să se poată redeschide”, spune acesta.

Ce spune Bill Gates despre pandemia cu care ne confruntăm

„Faza actuală are multe cazuri în țările bogate. Cu acțiunile corecte, inclusiv testarea și distanțarea socială (pe care o numesc «închidere») în 2-3 luni, țările bogate ar fi trebuit să evite nivelurile ridicate de infecție”, a scris Gates pe Reddit.

De altfel, într-un discurs din 2015, șeful Microsoft a spus că nu suntem pregătiți pentru o viitoare potențială epidemie. Pe atunci, acesta menționa că viitoarea catastrofă cu care planeta noastră ar urma să se confrunte nu va fi vreun război, ci un virus.

La prima vedere, ți s-ar putea părea nepotrivit ca cineva care se ocupă de zona tech să-și dea cu părerea în această situație. Totuși, co-fondatorul Microsoft s-a concentrat, de-a lungul timpului, și pe domeniul sănătății. Are și o fundație care se ocupă exclusiv cu așa ceva, numită Bill and Melinda Gates Foundation.

Recent, co-fondatorul Microsoft a anunțat că se retrage din board-urile companiilor Microsoft și Berkshire Hathaway pentru a se concentra mai mult pe filantropie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: bgr