26 aug. 2020 | 11:05

Cel mai așteptat anunț al lui Elon Musk: ne conectăm sau nu creierul la computere?

ACTUALITATE
Cel mai așteptat anunț al lui Elon Musk: ne conectăm sau nu creierul la computere?

În iulie, Elon Musk, fondatorul SpaceX, a anunțat un eveniment pentru a dezvălui tehnologia Neuralink. Acesta e startup-ul său care lucrează pentru o interfață între creierul uman și computere.

„Noua tehnologie va arăta neuronii cum funcționează în timp real, pe 28 august”, a spus Musk. „Matrice din matrice. Va fi absolut spectaculos”, a adăugat el. Acum, cu această premieră pregătită pentru 28 august, ar putea fi prima ocazie a publicului de a afla care este cea mai misterioasă cercetare a lui Musk.

Până acum, startup-ul Neuralink a fost lăsat la nivelul interpretării. Dar Musk, așa cum ne-a obișnuit deja, a stabilit deja niște obiective foarte ambițioase pentru Neuralink. „Impactul profund al interfețelor neuronale de mare lățime de bandă și de înaltă precizie nu este apreciat”, a scris el în februarie. „Neuralink ar putea schimba acest lucru la un om cât mai devreme, în acest an”, adăuga el.

Această idee a condus la anumite speculații că Musk ar putea anunța teste pe oameni ale tehnologiei companiei secrete, în timpul evenimentului de vineri. Dar deocamdată, va trebui să așteptăm și să vedem.

Elon Musk dezvăluie tehnologia prin care ai putea controla cu mintea un PC

Neuralink este o companie înființată de Elon Musk. Obiectivul este dezvoltarea de interfațe pentru comunicarea dintre om și mașinărie. Compania a dezvăluit o parte din tehnologia la care lucrează. Obiectivul este crearea unor cipuri ce ar putea fi implantate oamenilor paralizați și astfel să le permită să controleze telefoanele și computerele.

Elon Musk a dezvăluit tehnologia care ar face posibilă comunicarea dintre om și mașinărie și așa ai putea deveni un fel de cyborg. Neuralink intenționează să implanteze patru astfel de senzori, trei în zonele motorii și unul în sistemul somatosenzorial. Aceștia vor comunica wireless cu un dispozitiv extern ce va fi amplasat în spatele urechii.

Cine știe, poate Cyberpunk 2077 chiar devine realitate în 2077, cu ajutorul lui Elon Musk.