Din aplicație de mobil în serviciu online: Shazam ajunge în browser, dar nu pentru toată lumea

Din aplicație de mobil în serviciu online: Shazam ajunge în browser, dar nu pentru toată lumea

Shazam a început ca una dintre primele aplicații de iPhone cu adevărat utile, în urmă cu aproximativ un deceniu. Între timp, a intrat în posesia Apple și s-a reinventat.

De la o simplă aplicație de mobil, Shazam a trecut prin transformări importante în ultimii ani. În primul rând, a aplicația a fost achiziționată de Apple. După aceea, progrămelul a devenit funcțional pe desktopuri. Acum, se pare că va funcționa în browser, dar vor exista câteva restricții.

În cazul în care ai intrat vreodată pe un site și nu știai ce melodie se aude, în loc să scoți telefonul, poți să folosești Shazam în browser pentru a identifica piesa. Din păcate, pentru că vorbim de o proprietate intelectuală deținută de Apple, instrumentul cu pricina nu funcționează decât în Safari, Chrome sau Firefox pe MacOS și Chrome OS. Nu merge pe Windows sub nicio formă. O versiune de sine stătătoare de macOS a Shazam există din 2014.

Dacă folosești Shazam pe iOS, prin cea mai recentă actualizare, interfața a beneficiat de o actualizare radicală. Acum, accentul pe descoperirea melodiilor este mai evident ca niciodată. Ecranul principal este mai aerisit, iar butonul principal de declanșare a identificării pieselor care se audă este mai mare ca niciodată. Printr-un swipe în sus din orice parte a ecranului ajungi rapid la muzica recunoscută anterior din My Music.

Clasamentele Shazam au fost mutate în meniul de căutare al aplicației. Au beneficiat de o actualizare și notificările pentru tentative de recunoaștere ratate sau offline de recunoaștere a pieselor. Dacă îți conectezi Shazam la Apple Music, în cazul în care abonat, mai multe dintre cântecele tale recunoscute cu mult timp în urmă vor fi disponibile într-o listă dedicată. În plus, dacă ștergi un cântec din lista de redare Shazam din Apple Music, acum nu va mai fi adăugat din nou. De această dată, discutăm de versiune 14.2 a Shazam pentru iOS.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: