12 iun. 2019 | 08:57

După zece ani, Shazam îți aduce schimbarea pe care ai așteptat-o cel mai mult

ACTUALITATE
După zece ani, Shazam îți aduce schimbarea pe care ai așteptat-o cel mai mult

Aplicația Shazam s-a lansat în 2009 pentru iPhone. A fost printre primele aplicații mobile cu adevărat revoluționare, dar tocmai a primit un update care o face mai relevantă ca niciodată.

Pe lângă Facebook, WhatsApp, Messenger sau Instagram, Shazam este una dintre primele aplicații pe care le instalez pe un telefon nou. S-ar putea să nu o mai folosesc la fel de mult ca în urmă cu câțiva ani, dar dacă aud o piesă interesantă într-un film, știu că o pornesc imediat pentru a afla melodia.

Din totdeauna însă, Shazam a avut o limitare importantă, iar în contextul în care smartphone-ul a devenit principala ta sursă de divertisment, minusul cu pricina a devenit mai deranjant. Niciodată nu ai putut folosi Shazam pentru a afla ce melodie este redată pe propriul telefon dintr-un program sau altul. Întotdeauna a funcționat în tandem cu ceea ce se aude la televizor sau la o boxă de pe o terasă. După lupte seculare, creatorii Shazam au rezolvat această problemă.

Cea mai nouă versiune de Android a aplicației Shazam introduce o funcție nouă intitulată Pop Up Shazam. Nu se știe când sau dacă această funcție va ajunge pe iPhone, dar având în vedere că vorbim de o aplicație deținută de Apple, acest lucru ar trebui să se întâmple curând.

Pop Up Shazam este un instrument pe care îl găsești întotdeauna în centrul de notificări, după ce ai activat funcția respectivă in-app. Dacă atingi notificare respectivă, care de altfel nu pleacă nicăieri, vei apela un buton plutitor pe interfața telefonului, similar cu Chat Heads de la Messenger. Apeși pe acel buton și vei iniția recunoașterea melodiei care se aude în aplicația din prim plan. Nu contează dacă auzi o piesă nouă pe YouTube, pe Netflix sau într-o videoconferință pe Skype. Indiferent de sursă, o vei putea identifica prin Pop Up Shazam. Rămâne doar să sperăm că nu vom aștepta prea mult până va ajunge pe iPhone.

shazam

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele