04 ian. 2020 | 09:25

Dell a anunțat cele mai ușoare și mai mici laptopuri de 15 inci: au 5G și inteligență artificială

ACTUALITATE
Dell a anunțat cele mai ușoare și mai mici laptopuri de 15 inci: au 5G și inteligență artificială

Noua serie de laptopuri Dell Latitude 9510, conform spuselor producătorului, include cele mai mici și mai ușoare ultraportabile de 15 inci.

La început de 2020, Dell își extinde seria de sisteme portabile de pe segmentul de business cu Dell Latitude 9510. La fel ca în anii trecuți, dincolo de specificații tehnice, în materialele de marketing, accentul se pune pe superlative absolute. Aparent, noul ultraportabil este ”cel mai inteligent PC de 15 inci cu inteligență artificială integrată.” În plus, este cel mai mic și mai ușor PC ultra-premium de 15 inci destinat segmentului business cu cea mai mare autonomie.

În opinia mea, ultima afirmație este una dintre cele mai importante. Nu de alta, dar nu ai mai auzit de un laptop care să reziste 30 de ore departe de priză, cum promite Dell că este cazul noului Latitude 9510. În mod previzibil însă, noul laptop va fi disponibil în mai multe configurații, iar pentru a te bucura de toate superlativele, trebuie să plătești un preț destul de generos. Doar modelul cu un acumulator de 88Whr oferă acea autonomie estimată și nu ai cum să o obții pe varianta de 14 inci a portabilului, doar la 15 inci.dell 15 inci cel mai subtie mai usor laptop

Tot vizavi de autonomie, pentru ca valoarea de 30 de ore să fie posibilă, intră în ecuație niște mecanisme de inteligență artificială pe partea de software integrate în aplicația Dell Optimizer. Acelea încearcă să-ți învețe aplicațiile pe care le folosești cel mai des și să concentreze resursele hardware doar pe buna lor execuție, nu și a altor programe mai puțin relevante pentru tine.

În funcție de buget, poți opta pentru un Latitude 9510 într-o versiune tradițională de laptop și într-o versiune 2 in 1. Are o greutate totală de 1,45 kilograme, cu o carcasă de aluminiu și o ramă a ecranului aproape inexistentă (Infinity Bezel). La interior, poate ascunde procesoare Intel Core de generația a zece cu până la șase nuclee. Prețul de start pentru noile sisteme este de 1799 de dolari și va ajunge în magazine începând cu 26 martie 2020.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele