Cum arată primul restaurant optimizat pentru distanțare socială

Cum arată primul restaurant optimizat pentru distanțare socială

Restaurantele sunt cele mai grav afectate de perioada pandemiei. Nu se cunoaște momentul în care își vor putea relua activitatea, în multe colțuri ale mapamondului.

În încercarea de a găsi o soluție rapidă pentru a se conforma restricțiilor de distanțare socială, un restaurant din Amsterdam a început testele pentru perioada de după pandemie. Deși măsurile par desprinse dintr-un film SF, ce se întâmplă acolo ar putea reprezenta noul mod de a lua cina în oraș pentru o lungă perioadă.

Restaurantul care a implementat noul sistem este intitulat Mediamatic ETEN, un restaurant vegan din cadrul centrului de arte Mediamatic Biotoop. Administratorii restaurantului au amplasat pe terasa din fața restaurantului o serie de mini sere. Prin această investiție deloc mică au vrut să vadă dacă poți lua cina în oraș, respectând, în același timp, toate recomandările oficiale de distanțare socială.

Muzeele, restaurantele și teatrele sunt așteptate să se deschidă cu capacitate redusă în Olanda de la 1 iunie iar Mediamatic ETEN are rezervări începând cu 21 iunie, menționând însă că încă are nevoie de aprobarea autorităților pentru a se deschide.

Deși investițiile sunt ultimele lucruri pe care le au în vedere restaurantele în următoarea perioadă, din cauza lipsei de bani, astfel de măsuri ciudate s-ar putea să devină obligatorii, înainte să devină opționale.

restaurant optimizat distanțare socială

În cazul restaurantului din Amsterdam, creatorii conceptului l-au intitulat „Serres Séparées”. Micile sere de câteva persoane reprezintă soluția pe care au găsit-o patronii pentru a reduce la minim contactul dintre clienți și ospătari. Chelnerii poartă viziere de protecție și mănuși pentru a preveni transmiterea de infecții, în timp ce servirea efectivă a meselor se realizează cu ajutorul unei plăci de lemn destul de lungi, pentru ca distanța față de clienți să nu fie niciodată mică.

Nu este exclus ca întregul concept să mai sufere modificări, dar la această oră, restaurantul se află în faza de test. Toți clienții din poze sunt de fapt membrii familiilor angajaților și prietenii lor.

restaurant optimizat distanțare socială

Citește și: