Mii de oameni au arătat cum poți să protestezi fără să încalci regulile de distanțare socială – FOTO

Mii de oameni au arătat cum poți să protestezi fără să încalci regulile de distanțare socială - FOTO

Pe perioada pandemiei, multe țări au interzis deplasările și au recomandat distanțarea socială. În aceste condiții, ai crede că un protest la adresa unui Guvern care dă senzația că abuzează de putere ar fi un lucru imposibil. Acești cetățeni au demonstrat contrariul.

Distanțarea socială e regula numărul 1 în timpul pandemiei de coronavirus. Practic, trebuie să eviți să te apropii, pe cât posibil, la mai puțin de doi metri de o altă persoană. E o regulă ce trebuie respectată la cumpărături în supermarket, dar și în alte locuri în care s-ar putea crea aglomerație.

Israelul are mii de cazuri confirmate de coronavirus, motiv pentru care a venit cu mai multe restricții. Unele sunt considerate abuz de putere de către cetățeni. Așa că aceștia au decis să protesteze. 5.000 de oameni au ieșit pe străzile din Tel Aviv pentru a protesta față de Guvernul condus de Benjamim Netanyahu.

Și totul s-a făcut cu respectarea distanțării sociale.

Protestatarii din Israel au respectat distanțarea socială

Pe străzile din Tel Aviv au ieșit, duminică seara, 5.000 de protestatari. Dar toți au respectat distanțarea socială și au stat la o distanță de doi metri unul de altul. Astfel, manifestația a arătat fix așa:

Protestatarii l-au acuzat pe Benjamim Netanyahu că „amenință democrația” și că profită de pandemia de coronavirus pentru a abuza de putere și pentru a-și monitoriza și spiona cetățenii la tot pasul.

Manifestanții ieșiți pe străzile din Tel Aviv s-au îmbrăcat în negru, au purtat măști de protecție și au păstrat distanța de doi metri unii față de alții.

Protestul de duminică seară este considerat cel mai mare eveniment de natură politică de la intrarea în vigoare a restricțiilor în Israel, țară în care au fost confirmate 13.000 de cazuri și s-au înregistrat 172 de decese. Alte câteva mii de persoane i-au susținut pe cei din stradă prin intermediul Facebook și Zoom, participând virtual la manifestație.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, e acuzat de mai multe fapte de corupție, iar procesul său ar fi trebuit să înceapă în data de 17 martie, însă a fost amânat, din cauza faptului că tribunalele sunt închise din cauza pandemiei și sunt asigurate doar ședințele urgente.