30 mai 2020 | 14:33

Cum activezi apeluri telefonice prin Wi-Fi pe iPhone: la ce ajută VoLTE și ViLTE

ACTUALITATE
Cum activezi apeluri telefonice prin Wi-Fi pe iPhone: la ce ajută VoLTE și ViLTE

Dacă ai o problemă cu semnalul de telefonie în casă, dar ai o conexiune Wi-Fi stabilă, Vodafone și Orange îți oferă posibilitatea să efectuezi apeluri telefonice prin intermediul rețelei wireless de internet. Funcția s-ar putea însă să nu fie activă implicit.

Indiferent unde locuiești, te-ai confruntat cu siguranță cu probleme de semnal telefonic. Chiar și dacă ai 4G sau 5G pe smartphone în anumite zone ale orașului, este doar o chestiune de timp până când ți se întrerupe o conversație din cauza unei fluctuații de semnal. Dacă mergi de la București la Brașov, aproape că te aștepți să întâmpini astfel de probleme. Mai frustrant este când încerci fără succes să vorbești la telefon din casă și nu prea îți iese, din cauza pereților prea groși sau a unui număr semnificativ de posibile interferențe.

O soluție fiabilă la această problemă este VoLTE și ViLTE. Aceste tehnologii noi adoptate de mai mulți operatori din România facilitează realizarea unor apeluri vocale prin conexiunea de date. Dintr-un punct de vedere, este ca și cum ai vorbi la telefon pe WhatsApp sau Messenger, prin internet, doar că suni pe numărul de telefon și nu te costă nimic în plus.

Eu am experimentat apeluri de voce prin Wi-Fi pe Vodafone și iPhone 11 Pro Max. Deși pe majoritatea dispozitivelor funcția cu pricina este activată implicit, există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a te asigura că este și cazul tău. Intră în meniul de Configurări al telefonului, la secțiunea Conexiune celulară și, în partea de sus a noii ferestre, accesează secțiunea Opțiuni date. Fă un tap pe Voce și Date și asigură-te că este selectat 4G, VoLTE Activat și Roaming de date. Mod Trafic date redus trebuie să fie dezactivat.

Revino la meniul anterior, Conexiune celulară, la fel ca în captura de ecran de mai jos, și fă un tap pe Apelare Wi-Fi. Asigură-te că funcția cu pricina este activă (Verde). După câteva momente, în colțul din stânga sus, la operator, ar trebui să vezi numele operatorului urmat de Wi-Fi Calling. Eventual, dacă nu funcționează din prima, închide-ți complet telefonul și redeschide-l.

Ca să vezi dacă telefonul tău este compatibil cu VoLTE și apeluri Wi-Fi pe Orange, accesează această pagină web. În cazul Vodafone, dispozitivele compatibile sunt listate aici.

Voice over Wi-Fi Vodafone

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele