Digi Mobil și Huawei anunță primele telefoane compatibile VoLTE și VoWiFi

Digi Mobil și Huawei anunță primele telefoane compatibile VoLTE și VoWiFi

Digi Mobil continuă să introducă în ofertă telefoane compatibile VoLTE și VoWiFi, iar acum este rândul modelelor Huawei să ofere această funcționalitate.

Prin serviciul Voce 4G (VoLTE), utilizatorii Digi Mobil beneficiază de mai rapidă a apelului. Astfel, timpul de așteptare din momentul inițierii apelului și până când e apelat telefonul unui destinatar din rețea, care utilizează tot Voce 4G, scade sub două secunde. Mai mult, prin Voce WiFi, bazat pe tehnologia Voice over WiFi (VoWiFi), utilizatorii Digi Mobil beneficiază de o acoperire mai bună de interior, în spații cu semnal redus sau chiar și fără semnal de rețea mobilă.

Anunțul Digi Mobil arată cam ce avantaj are în fața Vodafone. Al doilea cel mai mare operator din România a promis încă din noiembrie 2014 serviciu VoLTE. Încă nu e, iar răspunsul reprezentanților companiei e că utilizatorii nu sunt interesați de așa ceva, ei vor internet, nu voce. Totuși, tehnologia e extrem de utilă pentru o calitate ridicată a apelurilor vocale.

Revenind la Digi Mobil, despre acest serviciu s-a vorbit astă-vară, când se pregătea pentru implementare. O serie de telefoane Samsung au beneficiat de noul update în urmă cu o jumătate de lună, iar acum este rândul celor de la Huawei. Aceștia oferă clienților două smartphone-uri care pot fi folosite cu noile tehnologii.

Primul este Huawei Mate 10 Pro, vârful de gamă al companiei, care vine cu procesorul Kirin 970, cu inteligență artificială. Telefonul îți oferă și 6 GB de RAM, dar și 128 GB de stocare. Mate 10 Pro funcționează pe 4G în benzile 1 (FDD, 2.100 MHz) și 38 (TDD, 2.600 MHz).

Al doilea telefon este Huawei P9 Lite Mini. Este dotat cu un procesor quad-core, cu 2 GB de RAM și îți oferă un ecran de 5 inci. Telefonul este compatibil cu banda 1 (FDD, 2.100 MHz) a serviciului 4G de la Digi Mobil.

Dacă nu te interesează în mod special să-ți cumperi telefoanele din oferta operatorului, eMAG îți pune la dispoziție atât Huawei Mate 10 Pro, cât și modelul P9 Lite Mini, cel din urmă având și o reducere de preț de 31%.

Citește și: