Cum a ajuns site-ul prefecturii București să ofere produse slăbit și pentru îmbunătățirea ”performanței”

Cum a ajuns site-ul prefecturii București să ofere produse slăbit și pentru îmbunătățirea ”performanței”

Dacă intri pe site-ul Prefecturii București, ai crede că a fost spart de hackeri. De fapt, este cea mai recentă dovadă de lipsă de interes din partea autorităților pentru lucrurile care contează.

În timp ce în 2020 oamenii și-au luat informațiile de pe internet mai mult ca niciodată, pagina oficială web a Prefecturii Capitalei te direcționează către achiziția unor produse miraculoase pentru slăbit și îmbunătățirea performanței sexuale.

Ca să-ți faci o idee despre conținutul la care ești direcționat, poți arunca o privire pe captura de ecran de mai jos. Având însă în vedere nepăsarea din spatele acestei realități din mediul online, este improbabil ca această situație să se remedieze curând.

Problema a fost sesizată de cei de la Hotnews și pleacă de la un link de pe pagina oficială de internet a Prefecturii București dedicată structurii organizatorice a Comitetului Municipiului București pentru Situații de urgență. Linkul cu pricina este disponibil aici. Fă un click pe linkul din spatele cuvintelor Situații de Urgență și vei ajunge la această adresă, intitulată sugestiv Prefecturabucurești.ro.

Când intri prima oară pe acel site, ești convins că a căzut victimă unor hackeri. Nu este deloc așa. În schimb ”Prefectura de sănătate și frumusețe”, cum este intitulat site-ul, se află de anul trecut în posesia unei persoane fizice. Din păcate, autoritățile din cadrul Prefecturii București nu au fost pe fază pentru a-l prelungi și un mic întreprinzător a profitat de nepăsarea lor și l-a cumpărat.

Lucrurile sunt simple. Pe pagina oficială de internet a Prefecturii București există o listă cu ‘instituțiile cu personal nominalizat în Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă’, iar cine dă click pe linkul de acolo este acum direcționat către site-ul „Prefectură de sănătate și frumusețe”.

Din luna august a anului trecut, conform datelor confirmate de Rotld, site-ul prefecturabucurești.ro se află în posesia unei persoane fizice. Numele persoanei cu pricina este anonimizat, în conformitate cu prevederile legislației GDPR.

image-2020-10-19-24362346-0-prefectura-sanatate

Citește și: