Noi restricții în pandemie: ce se întâmplă în Capitală, de astăzi

Noi restricții în pandemie: ce se întâmplă în Capitală, de astăzi

În contextul creșterii susținute a numărului de cazuri de coronavirus în România, cu Capitala fiind epicentrul problemei, bucureștenii vor fi supuși unui nou set de restricții.

Pe parcursul zilei de ieri, Prefectura Capitalei a anunțat că se suspendă temporar examenele pentru obținerea permisului de conducere. Restricția intră în vigoare de astăzi, 2 iulie și se aplică doar cetățenilor din București. Nu este clar cât va dura restricția, dar activitatea de examinare la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor nu va mai avea loc pentru cel puțin câteva săptămâni, conform Mediafax.

„Prefectul Municipiului București a emis ordinul potrivit căruia, începând cu data de 02.07.2020, se suspendă temporar următoarele activități ale Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor București:

  • -proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere;
  • -proba practică pentru obţinerea permisului de conducere;
  • -înregistrarea dosarelor candidaţilor pentru susţinerea probei teoretice în vederea obținerii permisului de conducere;
  • -programarea pentru susţinerea probei practice în vederea obţinerii permisului de conducere”, se arată în comunicat.

Decizia a fost luată „având în vedere prevederile Ordinului ministrului sănătății nr. 313 din 26.02.2020 pentru instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internaţională determinată de infectarea cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii şi limitării efectelor epidemiei, în aplicarea art. 4 alin. (6) și alin. (7) din Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, cu modificările și completările ulterioare, coroborat cu prevederile art. 275 alin. (1) din O.U.G nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare”, se arată în comunicatul Prefecturii Capitalei.

În mod previzibil, reluarea activității de examinare va fi reluată în timp util și comunicată celor care urmează să fie testați pentru obținerea dreptului de a conduce un autoturism. Din păcate, nu știe nimeni când se va întâmpla asta, având în vedere modul în care progresează cazuri de coronavirus în România.

Citește și: