Cum a ajuns Donald Trump un „cretin perfect”: purtarea măștii de protecție, subiect de dezbateri politice

Cum a ajuns Donald Trump un „cretin perfect”: purtarea măștii de protecție, subiect de dezbateri politice

De la începutul pandemiei de coronavirus, Donald Trump nu a fost imortalizat niciodată cu o mască pe față. Dincolo de manifestările sale de inconștiență însă, a ajuns și să ironizeze oficialii care adoptă astfel de măsuri de protecție în fața răspândirii virusului.

La momentul de față, din câte se pare, alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii din acest an se vor desfășura între Donald Trump și Joe Biden. Pornind de la acest set de circumstanțe, ca un bully din curtea școlii, Trump l-a ironizat de pe Biden printr-o postare pe Twitter în care candidatul democrat era înfățișat cu o mască de protecție pe față. „Asta poate ajută să explice de ce lui Trump nu îi place să poarte mască în public”, a afirmat președintele SUA, vorbind despre el însuși la persoana a treia.

În mod previzibil, Biden nu a putut ignora afrontul care i s-a adus în mediul online și a coborât semnificativ nivelul discuției într-un set de declarații televizate pe marginea subiectului. „Este un cretin, un cretin perfect să spună astfel de lucruri”, a reacţionat fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama la CNN, în cursul primei apariţii realizate în persoană de când pandemia a suspendat pe neaşteptate campania pentru prezidenţialele din noiembrie.

„Toţi marii doctori din lume spun că trebuie să porţi mască când eşti într-o mulţime. Cred că trebuie să conduci dând tu exemplul”, a mai declarat Joe Biden, calificând afirmaţiile lui Donald Trump „chestii macho”.

În același set de circumstanțe, fostul vicepreședinte al SUA a insistat pe faptul că nu ar trebui să glumim și să ne aruncăm la ironii ieftine când vine vorba de pandemia de coronavirus. „Asta a ucis oameni, ucide oameni”, a atras atenția candidatul democrat, făcând referință la cei peste 100.000 de morţi din Statele Unite. Ca referință, aproape unul din trei oameni care și-au pierdut viața în urma unei infecții cu Covid-19 la nivel global este american.

Citește și: