15 iun. 2020 | 09:30

Circulația cu trenul revine la normal, în România: lista completă a trenurilor care reintră în circulație

ACTUALITATE
Circulația cu trenul revine la normal, în România: lista completă a trenurilor care reintră în circulație

Pe perioada stării de urgență, CFR a redus semnificativ numărul curselor și trenurilor aflate în circulație. Acum, cele mai multe dintre acestea reintră în circulație, pentru a facilita transportul rapid între localități.

Începând de astăzi, 15 iunie, CFR Călători a decis repunerea în circulație a mai multor trenuri care au fost suspendate în urmă cu câteva luni. În contextul în care a fost imposibilă deplasarea fără declarație pe propria răspundere și doar în condiții deosebite, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră reducerea trenurilor.

Printre trenurile care reintră în circulație de astăzi se numără și câteva trenuri internaționale, a căror circulație a fost imposibilă din cauza granițelor închise în multe țări din UE. Există însă un detaliu foarte important de avut în vedere. Numărul de vagoane al noilor trenuri va fi suplimentat în funcție de cererea publicului. Din acest motiv, se recomandă achiziția biletelor din timp, pentru ca imaginea legată de cererea din piață să fie una informată și pentru a se evita aglomerația.

Astfel, începând din 15 iunie, vor fi repuse în circulaţie trenurile: IR 72 Bucureşti Nord -Timişoara Nord, IR 74 Braşov – Arad, IR 75 Arad – Braşov, IR 367 Cluj Napoca – Braşov, IR 401 Iaşi – Bucureşti Nord, IR 402 Bucureşti Nord – Iaşi, IR 1591 Bucureşti Nord – Dr Turnu Severin, R 5413 Adjud – Suceava Nord, R 5414 Bacău – Adjud, R 5003 Bucureşti Nord – Buzău, R 5008 Buzău – Bucureşti Nord (nu circulă în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale), R 7040 Mogoşoaia – Bucureşti Nord (nu circulă în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale), R 9344 Giurgiu – Videle (nu circulă în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale).

Tot de astăzi, vor intra în circulație și trenurile: R 9345 Videle – Giurgiu (nu circulă în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale), R 5501 Paşcani – Suceava Nord (nu circulă în zilele de duminică şi sărbători legale), R 5524 Târgu Neamţ – Paşcani, R 5525 Paşcani – Târgu Neamţ, R 5730 Cacica Hm. – Suceava (nu circulă în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale), R 5731 Suceava – Cacica Hm. (nu circulă în zilele de sâmbătă, duminică şi sărbători legale), R 6404 Iaşi – Bârlad (nu circulă în zilele de sâmbătă), R 6405 Bârlad- Iaşi (nu circulă în zilele de sâmbătă), R 3541 Odorhei – Cristur Hm (nu circulă în zilele de duminică), R 3544 Cristur Hm – Odorhei (nu circulă în zilele de duminică). Ca o notă de subsol, din 14 iunie şi-a reluat circulaţia trenul R 5508 Suceava Nord – Paşcani, iar din 16 iunie trenul IR 366 Braşov – Cluj Napoca.

Purtarea măștii este obligatorie în tren. „Masca de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei. Pentru protecţia dumneavoastră, a celorlalţi călători şi a personalului nostru, vă rugăm purtaţi corect masca, astfel încât să vă acopere gura şi nasul. Persoanele care călătoresc cu trenul trebuie să respecte regulile de comportament şi igienă impuse de Ministerul Sănătăţii şi este important să aibă în vedere regulile şi recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiţii de siguranţă”, se mai spune în comunicat.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele