Brașov – București, cu trenul: CFR a rezolvat cele mai mari probleme de transport

Brașov - București, cu trenul: CFR a rezolvat cele mai mari probleme de transport

Cel mai probabil, pe parcursul vieții noastre, nu vom vedea o autostradă de la Brașov la Ploiești. Ca urmare, CFR a învățat că ar trebui să profite de traficul infernal dintre Brașov și București.

La doar câteva zile după ce a fost numit un nou președinte al CFR Călători, principala companie de transport feroviar din țara noastră a făcut schimbări majore legate de numărul de vagoane pe cea mai importantă rută din țară, Brașov – București.

Dan Costescu a fost numit săptămâna trecută în fruntea CFR Călători. Prima sa decizie se pare că a fost suplimentarea vagoanelor pe unele dintre cele mai aglomerate trenuri aflate în circulație, cele care duc bucureștenii la munte și-i întorc acasă. Duminică, 26 ianuarie, au existat trenuri chiar și cu 15 vagoane, dublu față de o zi obișnuită. Chiar și trenurile Regio au avut 8 – 19 vagoane etajate. Suplimentările au fost anunțate de noul director.

Din păcate, ar fi bine să nu ne bucurăm prea repede. Nu este foarte clar dacă modificările sunt permanente sau vorbim de un truc de marketing. Pentru că ne aflăm în România, s-ar putea să fie vorba doar de o mișcare de imagine, chiar dacă se știe de mult timp faptul că CFR Călători are nevoie de urgentă de mai multe vagoane pentru ca oamenii să fie convinși să revină la acest mijloc de transport. În contextul în care un drum între București și Brașov pe șosea poate să ajungă la 6-7 ore într-o zi proastă, trenul pare să fie cea mai bună soluție.

La ora actuală, între Brașov și București sunt 28 de trenuri pe zi pe sens, dintre care 19 sunt ale CFR Călători, patru ale Regio Călători, trei ale Softrans și două Astra Transcarpatic. De la București la Brașov cel mai rapid este IR 346, 2 ore și 21 minute, iar cel mai lent este RE 3001, 3 ore și 51 de minute. De la Brașov la București cel mai rapid este IR 473 (2 ore și 24 minute), iar cel mai mult face RE 3008 (3 ore și 56 de minute).

Citește și: