Cele mai simple parole din 2020 arată că încă suntem prea leneși

Cele mai simple parole din 2020 arată că încă suntem prea leneși

După multe cazuri în care diverse conturi au fost hackuite și după ce ne-a fost spus că securitatea conturilor este extrem de importantă, se pare că nu am învățat încă să ne protejăm conturile.

Dacă ne uităm înapoi la anul 2013, cele mai proaste parole încă utilizate în mod obișnuit includeau “123456” și “parolă”. Acum, după 7 ani, aceste exemple sunt încă valabile.

Care sunt cele mai folosite și cele mai proaste parole?

După analizarea a 275.699.516 parole divulgate în timpul unui breach de date din 2020, NordPass a constatat că cele mai comune parole sunt incredibil de ușor de ghicit – și ar putea dura mai puțin de o secundă sau două până când atacatorii ar intra în conturi folosind aceste acreditări. Doar 44% dintre cei înregistrați au fost considerați “unici”.

Furnizorul de soluții de gestionare a parolelor și-a publicat raportul anual privind starea securității parolei, constatând că cele mai populare opțiuni erau “123456”, “123456789”, “imagine1”, “parolă” și “12345678”.

Cu excepția “imagine1”, care ar dura aproximativ trei ore pentru a fi descifrată folosind un atac cu forță brută, fiecare parolă ar dura câteva secunde folosind fie scripturi de dicționar – care compilează fraze obișnuite și combinații numerice de încercat – fie ghicitori simple, umane.

Se pare că mulți dintre noi suntem încă reticenți în ceea ce privește folosirea unei parole puternice, greu de spart – și, în schimb, preferăm opțiuni precum “fotbal”, “iloveyou”, “letmein” și “pokemon”.

Cele mai comune 10 parole din 2020, bazate pe setul de date NordPass, sunt enumerate mai jos:

parole simple

Ce poți face ca să-ți construiești o parolă mai puternică?

Când alegi o parolă, ar trebui să eviți tiparele sau repetările, cum ar fi literele sau numerele care sunt una lângă alta pe o tastatură.

Adăugarea unei majuscule, simboluri și numere în locuri neașteptate poate ajuta, de asemenea – și, în toate cazurile, nu ar trebui să utilizezi informații personale în interiorul parolei, cum ar fi date de naștere sau numele.

În timp ce furnizorilor trebuie să li se reamintească faptul că permiterea unor combinații ușoare și simple nu face nimic pentru a proteja confidențialitatea și securitatea utilizatorilor, depinde și de noi să ne asumăm responsabilitatea pentru propriile noastre conturi.

Dacă ți se pare greu să-ți amintești parole complexe pentru conturi diferite, poți utiliza un agregator sau seif pentru parole.

Citește și:
Etichete: