Top cele mai slabe parole din 2013

Top cele mai slabe parole din 2013

Deşi sunt convins că vom mai vedea topuri pe 2013 până la mijlocului lui 2014, probabil că mulţi vreţi să ştiţi care sunt .

Top cele mai slabe parole din 2013

În fiecare an, cei de la SplashData îşi fac un scop din a sintetiza toate şi ulterior publicate de diverşi hackeri. Având în vedere că în 2013 nu am dus lipsa de astfel de activităţi ilegale, pentru topul de mai sus despre cele mai slabe parole a existat material suficient. Creat probabil ca o învăţătură de minte pentru cei care nu apreciează cum se cuvine importanţa securităţii conturilor online, acest clasament este, pe cât de scurt, pe atât de interesant. Faptul că avem şi o comparaţie cu anul 2012 nu face decât să ne atragă şi mai multe atenţia.

worst-passwords-2013 top parole proaste

Parola ,,Password” este în cădere, de pe primul loc, pe locul al doilea. Se pare că a fost devansată de asocierea de cifre foarte inspirată ,,123456”. Trecând peste cei care cred că primele şase cifre de pe tastatură formează o parolă imbatabilă, îi avem pe cei care sunt de părere primele opt cifre sunt mult mai sigure. Chiar dacă nu putem şti sigur dacă există vreo legătură între atacul de la Adobe de acum câteva luni şi noii intraţi în clasament, ,,adobe123” şi ,,photoshop” îşi fac pentru prima oară simţită prezenţa în acest top cele mai slabe parole.

În cazul nefericit în care una dintre parolele voastre se află pe această listă, sugestia mea este să o schimbaţi cât mai rapid. Nu de alta, dar o persoană rău voitoare ar putea să o schimbe în locul vostru când vă aşteptaţi mai puţin.

Citește și Cum să ai o parolă puternică și să o ții minte!

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: