Cel mai vândut telefon din lume nu este deloc ieftin: motivul uimitor de bucurie al Apple

Cel mai vândut telefon din lume nu este deloc ieftin: motivul uimitor de bucurie al Apple

Compania de analiză și statistică a publicat clasamentul celor mai vândute telefoane din lume pe trimestrul trei din 2020, iar rezultatele nu sunt deloc previzibile.

În cazul în care îți ghidezi decizia de achiziția a unui viitor smartphone în funcție de popularitatea sa la nivel global, la ora actuală, îți poți cumpăra fără probleme un iPhone. Conform rezultatelor obținut de Canalys, cele mai vândute smartphone-uri din lume sunt două modele de iPhone, iPhone 11 și iPhone SE.

În top 10 mai găsești cinci smartphone-uri create de Samsung și două modele de la Xiaomi. Este important de menționat că nu găsești în top vreun Galaxy S sau Galaxy Note, indiferent când a fost lansat. La ora actuală, sud coreenii de la Samsung nu mai fac valuri în piață decât prin intermediul telefoanelor mainstream, ieftine sau foarte ieftine.

Când vine vorba de cifre exacte, Apple a livrat nu mai puțin de 16 milioane de exemplare de iPhone 11. Nimic nu se apropie de această performanță, dar iPhone SE 2020 ocupă poziția a doua în top cu 10 milioane de unități comercializate. Deși acesta din urmă este cel mai ieftin smartphone din portofoliul Apple, partea fascinantă la el ține de raportul preț/performanță, nu doar de prețul de achiziție. Cu alte cuvinte, merită banii.

Ca referință, situația în trimestrul trei este una destul de similară cu piața din trimestrul doi. La momentul respectiv, iPhone 11 deținea aproximativ 40% din piața globală de mobile, în timp ce iPhone SE se află pe locul doi cu 28% din piață. iPhone 11 este atât de bine vândut încât se bucură deja de patru trimestre de ocuparea primei poziții în clasament.

În ceea ce privește portofoliul Samsung, performanța la vânzări a Galaxy A21s este foarte similară cu cea a iPhone SE și amândouă sunt urmate îndeaproape de Galaxy A11, poate cel mai ieftin telefon Samsung la ora actuală. Un model mainstream al sud coreenilor care s-a strecurat în top este Galaxy A51. 

canalys piața de mobile

Citește și: